eur:
395
usd:
370.83
bux:
65362.97
2024. április 19. péntek Emma
Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.
Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Életfogytiglant kértek a mórhalmi emberölés vádlottjára

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokú ügyészség a testvérét hátba szúró, majd a házat rágyújtó férfi büntetésének a súlyosítását indítványozta.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleményben emlékeztet, hogy az első fokon eljárt Szegedi Törvényszék a 22 éves férfit emberölés bűntette miatt 10 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján.

Az elsőfokú ítélet szerint az ittas férfi 2020. január 4-én szóváltásba keveredett a testvérével, majd egy késsel a neki háttal álló 17 éves sértettet megszúrta, aki ettől életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az elkövető ezután magához vett egy benzines kannát, annak tartalmát a házban szétlocsolta és meggyújtotta. A főépület és az egyik melléképület teljesen leégett. A sértett a szúrás és a tűz okozta fulladás következtében a helyszínen az életét vesztette.

Az ítélet ellen az ügyészség a különös kegyetlenség megállapítása, valamint a vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása, míg a védelem gondatlanságból elkövetett emberölés megállapítása és a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A vádlott jelenleg is letartóztatásban van, a fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla dönt – zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×