eur:
395.05
usd:
372.02
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Facebook

Másodszor loptak el egy rendőrnőt a 81-es főút mellől

A gyorshajtókat elriasztja az installáció, de a tolvajokat nem.

"Van valami finom, szürreális bája a bádog rendőrnő kalandjainak. Mintha egy archaikus mesefiguráról lenne szó, pedig nagyon is valóságos probléma hívta életre: a közlekedési balesetek legáltalánosabb oka, a gyorshajtás. A tábla prevenciós célból került a 81-es út szélére, az és a mögötte álló kocsi is egy-egy nagyméretű fotó csupán" – írja a Facebook-oldalán a rendőrség.

A bádogrendőrt 2020 novemberének első napjaiban leszerelték és ellopták, de a tolvajt és zsákmányát is megtalálták, és idén március 16-án visszarakták az út mellé. Egy héten belül azonban ismét eltűnt az autós rendőrnő.

A rendőrség a közösségi oldalán arra is figyelmeztet, hogy 2019 különösen rossz év volt a 81-es úton, ezért előbb komoly ellenőrzésekbe kezdtek, majd újdonságként a drónos kontrollt is alkalmazták. Transzparenseket és óriásplakátokat raktak ki az út mentén, valamint sebességtúllépést mutató elektronikus jelzőlámpákat. Ennek a sorozatnak része az életnagyságú sebességmérő rendőr és az ugyancsak valós méretű szolgálati autó, ami igazából nem bádogból, hanem Dibond lemezből készült.

A tapasztalatok alapján hatékony ez az álca, a járművezetők visszavesznek a tempójukból.

Igazi? Nem igazi? Országos médiafigyelmet kapott az a kollégánk, akit már kétszer loptak el a 81-es út mellől....

Közzétette: Magyar Rendőrség2021. április 7., szerda
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×