eur:
389.77
usd:
358.98
bux:
66346.97
2024. február 26. hétfő Géza
Blurred shot of group of professional surgeons at work in operating room. Emergency case, surgery, medical technology, health care cancer and disease treatment concept
Nyitókép: Getty Images

Végrehajtást kért saját kórháza ellen egy betegápoló

8 milliós kártérítést és életjáradékot ítéltek meg egy betegkísérőnek, de kálváriája nem ért véget.

A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházzal pereskedett egy alkalmazottjuk. Egy műhiba miatt ment bíróság elé. A Blikknek arról mesélt, hogy visszatérő hasmenéses panaszai voltak, amivel a munkahelyén dolgozó orvosokhoz fordult. Azt mondták neki, hogy semmi baja sincs.

Később kiderült, hogy Crohn-betegségben szenved, ami annyira súlyossá vált – hiszen nem kapott rá megfelelő kezelést –, hogy elhalt a vastagbelének egy szakasza, ami aztán perforálódott, vagyis kilyukadt. Életveszélyes állapotban volt, mire a műtőasztalra került, ahol ugyan sikerült megmenteni, viszont azóta sztómával kell élnie, ami azt jelenti, hogy a bélszakasz egy részét a hasfalára vezették ki.

Kártérítést kért, de nem kapott, ezért bírósághoz fordult, amelyen sokáig egyedül képviselte magát.

A bíróság jogerősen 8 millió forintos kártérítést és havi 149 ezer forint életjáradékot ítélt meg Bélának.

Az életjáradék első részét a kórháznak már ki kellett volna fizetnie, ám ez nem történt meg – mondta a férfi ezért végrehajtást kérelmezett a fehérvári kórház ellen.

Az intézmény főigazgatója, dr. Bucsi László professzor lappal azt közölte, hogy folyamatban lévő ügyekről nem adhatnak tájékoztatást, ám annyit elmondott, hogy a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a bíróság vagy hatóság által előírt kötelezettségeit a rendelkezésére álló lehetőségek keretei között és a megszabott folyamatokat követve minden esetben teljesíti.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×