eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Gyerekek játszanak egy játszóházban a zuglói Jókai Mór Általános Iskolában tartott napközis nyári tábor külső programján a budapesti Millenáris Parkban 2015. július 21-én.
Nyitókép: MTI/ Balogh Zoltán

Fekvőtámaszoztatta a tanárt a felbőszült apuka

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és személyes adattal visszaélés vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik egy bakonyaljai általános iskola tanárát kényszerítették fekvőtámaszozásra.

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság az apát 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, a másik férfit 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint a tanító a Kisbéri járásban lévő község általános iskolájában 2022. szeptember 13-án a tanórák után napközis tanári feladatokat látott el. Két tanuló verekedett az iskolában. A tanár felszólította a gyerekeket, hogy a verekedést hagyják abba és csináljanak inkább 20-20 fekvőtámaszt, melynek teljesítését követően a két tanuló megnyugodott - írja a kemma.hu.

Másnap az egyik tanuló szülei bementek az iskola intézményvezetőjéhez és kifogásolták a napközis tanár eljárását, emiatt kérték a pedagógus felelősségre vonását. Ezután

az iskola bejáratánál az apa megvárta a napközis tanárt,

akihez csatlakozott egy másik férfi.

Az iskola előtti parkolóban a tanárhoz odament az apa, aki számon kérte a gyermekével szembeni eljárását, majd megragadta mindkét felkarját, lökött egyet rajta, egyidejűleg rákiabált a pedagógusra, hogy végezzen el 20 fekvőtámaszt.

A pedagógus a fekvőtámaszokat megcsinálta, ezt pedig a másik férfi a sértett engedélye nélkül mobiltelefonjával rögzítette, a felvételt az apának alkalmazáson keresztül elküldte.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×