eur:
394.49
usd:
370.24
bux:
65491.71
2024. április 23. kedd Béla
Meghan sussexi hercegnő és férje, Harry sussexi herceg, Károly brit trónörökös másodszülött fia fogadásra érkezik a brit nagykövet fokvárosi rezidenciájára 2019. szeptember 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/PA/Dominic Lipinski

Nem "annyira" veszi készpénznek a királyi család, amit Harry és Meghan előadott a tévében

Nem mindenki emlékszik arra a kérdésre, hogy első gyermekük bőre "vajon mennyire lesz sötét".

A brit királyi család aggasztónak tartja azokat a problémákat, különösen a rasszizmussal kapcsolatos felvetéseket, amelyekről a sussexi hercegi házaspár, Harry és Meghan beszélt a velük készített televíziós interjúban - áll a Buckingham-palota kedd este ismertetett rövid közleményében.

A nyilatkozat burkolt utalást tesz ugyanakkor arra, hogy az udvar nem feltétlenül fogadja el tényként mindazt, amit Harry és Meghan a CBS televízió műsorában elmondott.

A hatalmas vihart kavart kétórás interjúban, amelyet Oprah Winfrey készített a házaspárral, Meghan hercegnő kijelentette: még várandós volt elsőszülött kisfiával, Archie-val, amikor Harrynek "valaki" a királyi családból felvetette, hogy a születendő gyermek bőrszíne "vajon mennyire lesz sötét".

A Buckingham-palota a közleményben - amely az udvar első hivatalos megnyilvánulása az Amerikában vasárnap, Nagy-Britanniában hétfőn sugárzott interjú óta - úgy fogalmaz: bár egyes dolgokra nem feltétlenül emlékszik mindenki ugyanúgy, a felvetett problémákat az udvar nagyon komolyan veszi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×