eur:
394.14
usd:
365.25
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Több törvénytelen gyereke is van az óvatlan hercegnek?

Hamarosan egy újabb törvénytelen gyermekét ismeri el Monaco uralkodója - állítja egy ma megjelent francia könyv. A szerzők szerint a szóban forgó lány már 14 éves, és édesanyja egy monacói nyaralás alkalmával csalta meg férjét Albert herceggel. A nőtlen herceg tavaly már egy két éves kisfiú esetében is elismerte az apaságot.

A 48 éves herceg szóvivője nem cáfolta az állítást, mint mondta: egyelőre nem kívánják kommentálni a hírt.

A Le Figaro című napilap újságírói által jegyzett könyvben a két szerző - Lena Lutaud és Thiébault Dromard - azt írja: az Atlanti-óceán két partján már dolgoznak az ügyvédek azon a megállapodáson, amely szerint a herceg a jövőben gondoskodik Jazmin Grace-ről, a Kaliforniában élő Tamara Rotolo lányáról.

"Albert és Tamara Rotolo a Cote d'Azur-ön találkoztak 1991 júliusában, amikor Tamara férjével ott nyaralt... A nő házas volt, Albert pedig óvatlan" - idézi a könyv a herceg egyik barátját. Az állítólagos viszony két hétig tartott. "Négy hét sem telt el, 1991 augusztusában Tamara tudatta a herceggel, hogy terhes".

A herceg saját maga árulta el

A viszony részleteire azután derült fény, miután a herceg egy interjúban maga utalt arra, hogy lehet még több törvénytelen gyereke is. Júliusban ugyanis elismerte: ő az apja egy 2 éves kisfiúnak, aki egy togói légiutas-kísérővel, Nicole Coste-tal folytatott viszonyából született.

A könyv szerzői azt írják: a herceg kísérete biztosította őket arról, hogy több törvénytelen gyermeke nincsen Monaco uralkodójának.

A trónt nem, de a vagyont örökölhetik


A monacói törvények szerint törvénytelen gyereké nem lehet a trón, így a herceg gyermekei csak akkor foglalhatnák el az uralkodói széket, ha Albert herceg feleségül venné valamelyikük édesanyját.

Egy 2002-ben elfogadott törvény szerint amennyiben a herceg törvényes örökös nélkül hal meg, Caroline hercegnő örökli a trónt. A hivatalosan már elismert kisfiú, Alexander azonban örökölheti édesapja jelenleg 1 milliárd dollárra becsült vagyonát.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×