eur:
389.55
usd:
361.96
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elítélték zaklatásért, mert pénzt küldött egy nőnek

Zaklatásért ítélt el egy brit férfit a bíróság, mert szerelmi vallomásokkal kísérve több ezer font készpénzt küldött névtelenül egy nőnek. A nő több mint egy éven át rettegésben élt a levelek miatt.

Sally Loveland először 1000 fontot kapott egy levélke kíséretében, majd 8 hónappal később, 2004 decemberében 1020 fontot talált egy a lakásába bedobott levélben. 2005 februárjában egy Valentin-napi üdvözlőlap érkezett, majd júniusban újabb 1000 font.

Az elvált asszony a levelek miatt rettegésben élt, "olcsónak és hitványnak" érezte magát. A rendőrség segítségével azonban sikerült ráakadnia névtelen "támogatójára". Amikor ugyanis ismerősei körében elterjesztette, mennyire zavarják a levelek, a férfi magától jelentkezett.

Kiderült, hogy Sally Loveland nem sokkal azelőtt elhunyt szomszédjának apja küldte a pénzt, aki a bíróságon azt állította: csak azért akarta anyagilag támogatni az asszonyt válása után, mert az nagyon sokat segített a szomszédban lakó lányának.

James Russell azt mondta: azért névtelenül küldte a pénzt, mert tudta, másként azt nem fogadta volna el az asszony. Bár a férfi tagadta, hogy szerelmes volna Sally Lovelandbe, a pénzhez mellékelt levelek erről tanúskodtak.

Az esküdtszék azonban úgy döntött: a férfinek tudnia kellett volna, hogy a névtelen levelekkel megijeszti az asszonyt. Így 1000 fontos kártérítésre és 60 órányi közmunkára ítélte, és két évre eltiltotta a nővel való érintkezéstől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×