eur:
393.31
usd:
367.77
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Hét percig bírta levegő nélkül az illuzionista; a rekord nem dőlt meg

Nem sikerült megdöntenie a lélegzet visszatartás világrekordját David Blaine amerikai illuzionistának, miután 7 perc 8 másodperc után elveszítette eszméletét. A világcsúcs jelenleg 8 perc 58 másodperc.

A rekordkísérlet előtt David Blaine egy hetet töltött a víz alatt egy New York központjában felállított gömbölyű akváriumban.

A lélegzet visszatartási mutatvány előtt még 68 kilónyi láncot is ráaggattak. Ezektől sikerült is megszabadulnia, mielőtt elveszítette eszméletét, ezután azonban ki kellett menteni az akváriumból.

Az illuzionista orvosa tanácsa ellenére vágott bele a mutatványba, amely könnyen szívinfarktussal, agyvérzéssel, vagy az ujjidegek sérülésével járhatott volna.

David Blaine rendkívül kimerülten, de első látásra agykárosodás nélkül úszta meg a víz alatt eltöltött egy hetet és a szabadulással összekötött lélegzet visszatartási rekordkísérletet.

A mutatvány befejezése után az illuzionistát kórházba vitték teljes kivizsgálásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×