eur:
398.35
usd:
364.59
bux:
70321.83
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina

Óriási torlódás a Szentendrei úton – így áll most az útépítés egy nappal a Sziget Fesztivál előtt

Jelentős forgalomtechnikai munkák zajlottak a közelmúltban a III. kerületben a Szentendrei úton, a Raktár utca környékén, ahol új jelzőlámpás csomópont jött létre.

Az InfoRádió hallgatói közül többen jelezték, hogy az óbudai Raktár utca környékén zajló beruházásról nem találtak megfelelő tájékoztató táblákat, így nem tudják, meddig tartanak a munkák, ráadásul ez időben összecsúszik a Sziget Fesztivállal, amely önmagában is nagy forgalmat generál a környéken.

A Budapest Közút közölte, hogy július 26-án a Szentendrei út-Raktár utcai kereszteződésben az útpályát érintő aszfaltozási munkákat végeztek, mivel egy új jelzőlámpás gyalogátkelőhely és kerékpáros átvezetés jön létre a Szentendrei úton keresztül, valamint a Raktár utca nyugati ága ki lesz szélesítve.

A kivitelezési munkákat a BigGeroge Property cégcsoport megbízásából a Swietelsky Magyarország Kft. végezte. A cégcsoport az InfoRádió megkeresésére közölte, hogy minden forgalomtechnikai jelzést a munkák megkezdését megelőzően a vállalkozó az adott terület illetékes közútkezelőjével egyezteti. Hozzátették:

a helyszínen a közútkezelő által jóváhagyott forgalomterelő táblák kerültek kihelyezésre.

A munkálatok ütemezésével és a helyszínével kapcsolatos információkat, azok megkezdését megelőzően, a vállalkozó elküldte az önkormányzatnak, valamint a BKK Infónak, amely az információkat az internetes felületein mindenki számára elérhetően nyilvánosságra hozza.

A III. kerületi önkormányzat válaszában kiemelte, hogy a Raktár utcai csomópont átalakításáról a 2017-es Településrendezési Szerződés megkötésekor született döntés, ennek értelmében a Folyamőr utcai Waterfront City beruházója vállalta a környék forgalomtechnikai fejlesztését, ennek fontos elme a Raktár utca és Szentendrei út kereszteződésének átalakítása. Ez azért is volt indokolt, mert a csomópontban gyakran súlyos balestek voltak.

Hozzátették:

további fontos cél a gyalogos és kerékpáros közeledés biztonságosabbá tétele és akadálymentesítése, különös tekintettel a Szentendrei út Duna felé eső oldalán található számos közoktatási intézmény miatt.

Az önkormányzat jelezte, hogy a csomópont átalakításhoz – a forgalom minél kisebb zavarása, illetve az itt iskolába járó gyermekek biztonsága érdekében – a legalkalmasabb a tanítási szünet ideje. Kiemelték, hogy szerették volna elkerülni, hogy a munkák jelentős része ne essen egy időbe a Sziget fesztivállal, ezért a kivitelező a forgalomkorlátozásokkal járó munkákat a tanítási szünet elején elkezdte, hogy a tanítás megkezdésére a megújult csomópont elkészüljön.

Az elmúlt két hétben végezték el a legtöbb forgalmi korlátozással járó munkát, az aszfaltozást is ütemezetten, a csomópont forgalmi áteresztőképességének megőrzése mellett kivitelezték. A burkolatépítés várhatóan a héten befejeződik, így a forgalom kisebb zavarása mellett folytatódik a beruházás. A fejleményekről a beruházó és a III. kerületi önkormányzat is tájékoztatja a lakosságot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Kurszkot támadja az ukrán hadsereg, Zelenszkij az év végéig békét akar - Híreink az ukrán frontról kedden

Kurszkot támadja az ukrán hadsereg, Zelenszkij az év végéig békét akar - Híreink az ukrán frontról kedden

Dróntámadás érte az oroszországi Morozovszk mellett található légibázist, az ukrán SzBU szerint egy orosz Szu-34-es vadászbombázót kilőttek. Közben Kijevben légi riadó volt éjjel, Oroszország a fővárost támadta. A Donbaszban egyre közelebb kerülnek az orosz támadók Pokrovszkhoz, a várostól 15 kilométerre több ukrán zászlóalj van veszélyben esetleges bekerítés miatt. Közben hadrendbe álltak az ukrán légierő F-16-osai, ezzel újabb "vörös vonalat" lépett át Kijev. A nap folyamán ukrán támadás érte Oroszország Kurszk megyéjét, páncélozott járművekkel próbáltak meg betörni a térségbe ukrán katonák. Volodimir Zelenszkij elnök arról beszélt: idén véget akar vetni a háborúnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×