eur:
398.03
usd:
364.38
bux:
70321.83
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
A Göcsej Intercity indulás előtt a zalaegerszegi vasútállomáson 2020. január 9-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak a Zalaegerszeget érintő vasúti fejlesztésekről. A tájékoztatón Homolya Róbert, MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte, hogy a menetrendfejlesztés eredményeként 17-34 perccel csökkent Zalaegerszeg és Budapest között a vasúti közlekedés menetideje, a Göcsej Intercity (IC) vonatokkal 3 óra alatt lehet eljutni a zalai megyeszékhelyről a fővárosba.
Nyitókép: MTI/Varga György

A MÁV megdöntötte saját negatív rekordját az egyik vonalán

A július új rekordot hozott a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon, ugyanis a vasúttársaság szerelvényei összesen több mint 4500 percet késtek.

A Mátészalka Leaks csoport körülbelül egy éve követi nyomon a késéseket a Mátészalka-Debrecen közötti vasútvonalon. Ezzel a döntéshozók felé szeretnék jelezni, hogy nagy baj van a vasúti közlekedéssel - írja az Index.

A korábbi rekordot még tavaly december folyamán jegyezték fel ezen a szakaszon, ekkor egy hónap alatt összesen 2985 perc késést halmoztak fel a vonatok. Ez most júliusban megdőlt, ugyanis

az előző hónap során összesítve 4529 percet, átszámítva 75 órát késtek a szerelvények a Mátészalka-Debrecen vonalon.

Mint írják, Litényi Levente, a Mátészalka Leaks alapítója azt mondta az ATV Híradónak, hogy a nyári időszakban sok helyen vezettek be 20 km/h-s sebességkorlátozást, mert maga a vasúti pálya és a rajta közlekedő szerelvények is elavultak. A riportban arról is szó esik, hogy Budapestről gyorsabban el lehet Jutni Debrecenbe, mint a 70 kilométerre található Mátészalkáról.

Az aktivista csoport korábban azzal hívta fel a figyelmet a vasúti szakasz kirívóan rossz állapotára, hogy csigajelmezbe öltözve, futva előzték le a vasúti szerelvényeket.

Címlapról ajánljuk
Gémesi Csanád olimpiai értékelése: tudtam, hogy nem fogok érem nélkül hazatérni
Párizs 2024

Gémesi Csanád olimpiai értékelése: tudtam, hogy nem fogok érem nélkül hazatérni

A peches egyéni szereplés után mindenképpen éremmel akart hazatérni a párizsi olimpiáról Gémesi Csanád, aki a kardcsapattal végül felállhatott a dobogóra, ezüstérmes lett. Az olimpiai dobogó mellett világ- és Európa-bajnok kardvívót kérdezte az InfoRádió.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×