eur:
390.16
usd:
359.6
bux:
73622.19
2024. július 23. kedd Lenke
Nyitókép: Pixabay

Nébih: kevés hiba a nyári táborokban

Az ellenőrzések számához képest kevés hibát tártak fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerlánc-biztonsági szakemberei a nyári táborokra kiterjedő ellenőrzés során: hat esetben találtak kisebb hiányosságokat, és mintegy egymillió forint értékben szabtak ki bírságot.

A kéthetes ellenőrzési időszak 155 helyszínen, 6288 fő ellátását biztosító nyári táborra terjedt ki. A táborok saját konyhái mellett a beszállító éttermeket és főzőkonyhákat is vizsgálták.

A nagyszámú ellenőrzéshez képest a feltárt hibák száma kismértékű volt, jellemzően higiéniai hiányosságokból adódtak, ezek javításáról a táborüzemeltetők minden esetben azonnal intézkedtek - közölték.

Az előző évekhez hasonlóan legtöbbször a dolgozók érvényes egészségügyi könyvének hiánya (5,8 százaléka),

valamint a nem megfelelő személyi higiénia jelentett problémát, míg a fertőtlenítő hatású mosogatás az ellenőrzések 6,5 százalékában nem volt megoldott.

A Nébih augusztus 15-ig tartó ellenőrzés-sorozatának további részében fesztiválok, Balaton környéki vendéglátóhelyek, strandbüfék vizsgálatára is sor kerül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

A Ferencváros 5-0-s győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A visszavágót jövő kedden rendezik, de nagy biztonsággal már kijelenthető: a Fradi ezzel a sikerrel elérte, hogy ősszel valamelyik kupasorozat főtábláján biztosan szerepeljen.

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×