eur:
392.38
usd:
359.91
bux:
0
2024. július 17. szerda Elek, Endre
Nyitókép: Pixabay

A szörnyű kánikula sajátos hiánycikkei

Elfogytak az üzleteből a ventillátorok és a mobil klímák.

"Napok óta egyetlen példányuk sincs, még a 100 ezer forintos árkategóriában sem" - közölte egy eladó a Telex munkatársával. Az újságíró több üzletet is végig járt, de mindenütt azt a választ kapta, hogy a hűsítő berendezések mind elfogytak, és egyelőre nem is érkezik újabb szállítmány.

Még az egyik legnagyobb, kimondottan műszaki készülékekre szakosodott budapesti üzletben is csak két, apró asztali ventilátor maradt a polcokon, három párásító berendezéssel együtt - tudatta a portál.

A kereskedelmi cég sajtóosztálya pedig azt közölte, hogy jelenleg nagyon alacsony a raktárkészletük ventilátorokból és mobilklímákból.

Az extrém időjárás miatt a tavalyi évhez képest nagyjából háromszoros mennyiséget adtak el belőlük országszerte. Azt ígérték, hogy igyekeznek mielőbb pótolni a készleteket, de mivel a Távol-Keletről szállítják be a legtöbb terméküket, a gyors beszerzés még nehezebb.

Egy másik népszerű, elektronikai cikkeket forgalmazó áruház régióvezetője név nélkül azt nyilatkozta, hogy a gyártókapacitások nem tudják lekövetni az extrém forróságot és a felvevőpiacot, ezért náluk múlt hét közepe óta teljesen üresek a polcok. A hiányt annyira nem képesek pótolni, hogy a budapesti üzletükben már polchelyek sincsenek fenntartva a ventilátoroknak és hasonló hűtőberendezéseknek.

A megkérdezett kereskedő cégek azzal védekeztek, hogy készültek ugyan a nyári szezonra, de ekkora hőségre nem számítottak.

Az interneten értékesítő vállalkozások viszont azt közölték, hogy bár náluk is nagy a kereslet, de az online rendelések teljesítésében nincs fennakadás. Viszont a netes újság azt írja: a helyzetet nehezíti, hogy az online rendelések esetében sem lehet gyors kiszállításra számítani. A legjobb esetben is 6-10 napon belül érkezhet a megrendelt áru, bár akad olyan kereskedő cég is, ahol csak augusztus végére ígérik a megrendelt ventilátor kiszállítását és azt is csupán a 20 ezer forint feletti vásárlás esetén.

Mindeközben a forróság már hetek óta tart, sorra dőlnek a melegrekordok, vasárnap például egy 116 éves napi rekordot nyomott le a hőség. A kánikula egyelőre még velünk marad.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 17. 07:03
×
×
×
×