eur:
390.43
usd:
358.7
bux:
0
2024. július 22. hétfő Magdolna
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének (jobbra, fent), a Momentum (j, k), a Megoldás Mozgalom (j, lent), valamint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (b) választási plakátja a Blaha Lujza téren 2024. június 6-án. Az Európai Parlament tagjainak, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, továbbá a nemzetiségi önkormányzati képviselők megválasztása 2024. június 9-én lesz Magyarországon.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ütött a kampányplakátok utolsó órája

Délután 4-től már nem szabályos, hogy bárkinek a hirdetése fent van a köztereken.

Kedd délután 16 órakor lejár annak a határideje, hogy az önkormányzati és európai parlamenti választáson indult jelöltek és jelölőszervezetek eltávolítsák a kampány időszakában elhelyezett plakátjaikat.

A választási eljárási törvény szerint a szavazás napja után 30 napon belül, tehát július 9-én 16 óráig kell eltávolítania a plakátokat annak, aki elhelyezte vagy akinek az érdekében elhelyezték.

A választási bizottságoknak nincs hatáskörük eljárni a határidőre el nem távolított plakátok ügyében. Ha a hirdetményeket nem távolítják el július 9-ig, az önkormányzatoknak kell eljárniuk. Az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják a plakátokat, majd a költségeket kiszámlázhatják.

Címlapról ajánljuk
Ezek a momentumok vezettek Joe Biden döntéséhez - Máris Kamala Harris ellen készül Donald Trump
Tudósítónktól

Ezek a momentumok vezettek Joe Biden döntéséhez - Máris Kamala Harris ellen készül Donald Trump

A nyomásnak engedve kiszállt az elnökválasztási versenyből Joe Biden. Az amerikai elnök közölte: kitölti hivatali időszakát és azt akarja, hogy Kamala Harris alelnök mérkőzzön meg Donald Trumppal. Harris igent mondott.Készülhet a Trump-gépezet ellen, amely már "talált ellene valamit".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Új fronton lendült támadásba Moszkva, lángol a millerovói repülőtér - Híreink Ukrajnából hétfőn

Új fronton lendült támadásba Moszkva, lángol a millerovói repülőtér - Híreink Ukrajnából hétfőn

Az orosz csapatok a régóta viszonylag nyugodtnak számító Harkiv térségében lendültek támadásba, egy települést el is foglaltak. Az ukrán drónok a millerovói repülőteret támadták, az akció következtében több épület lángra is kapott. Ukrajna egyik legfontosabb támogatója, Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökválasztástól, alelnökét, Kamala Harrist támogatja. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×