eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Az év első fővárosi újszülöttje az Észak-Pesti Centrumkórház - Honvédkórház újszülött osztályán 2024. január 1-jén. Donát 2 óra 10 perckor született 3080 grammal és 53 centivel, császármetszéssel.
Nyitókép: Az év első fővárosi újszülöttje az Észak-Pesti Centrumkórház - Honvédkórház újszülött osztályán 2024. január 1-jén. MTI/Lakatos Péter

Kormányígéret: könnyebb lesz az otthagyott újszülött baba örökbefogadása

Júliustól felgyorsul a kórházakban hagyott újszülöttek örökbefogadási eljárása - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence azt írta, "a hó elején lépett hatályba az a friss törvénymódosítás, amely lehetővé teszi, hogy a kórházakban hagyott újszülött gyermekeket minél hamarabb örökbe lehessen adni". A törvénymódosítás célja, hogy az újszülött a lehető leggyorsabban gondoskodó családhoz kerülhessen - fűzte hozzá.

Közlése szerint az új szabályozás az inkubátorba helyezett gyermekekre vonatkozó szabályozást ülteti át az újszülött osztályokon hagyott gyermekekre, amikor az édesanya a gyermekét hátrahagyva távozik a kórházból és sem ő, sem más rokon nem tesz lépéseket, hogy a kapcsolatot újra felvegye az újszülöttel.

Amennyiben hat héten belül sem az édesanya, sem más hozzátartozó nem jelentkezik a gyermekért a kórházban, úgy a csecsemő lemondó nyilatkozat nélkül örökbefogadhatóvá válik,

és így elindulhat az örökbefogadási folyamat - ismertette az államtitkár.

"Az elmúlt hónapokban már havi átlagban mintegy kétszáz gyermek volt a kórházi osztályokon úgy, hogy a rokonaik nem keresték őket. Ma Magyarországon több mint ezer alkalmassági határozattal rendelkező, örökbefogadásra várakozó szülő szeretne 0-3 éves kor közötti gyermeket örökbe fogadni. A törvénymódosítás segít abban, hogy akik nem tudnak vér szerinti családjukban felnevelkedni, azok minél gyorsabban egy szerető, gondoskodó családhoz kerülhessenek" - fogalmazott Rétvári Bence.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Az uniós napelemes pályázatot lebonyolító ÉMI Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint mostantól azok a regisztrált napelemes kivitelezők, akik eddig a NAV felé fennálló adótartozásuk miatt nem tudták lehívni az RRF 6.2.1-es pályázat összegét, új lehetőséget kaptak – osztotta meg tagjaival és minden érintett napelemes kivitelezővel a jó hírt a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség. A naperőművek terjedésével, és annak átfogó következményeivel részletesen foglalkozunk a Portfolio jövő csütörtöki, október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre még nem késő itt regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×