eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
fotó: AndreasWeber/GettyImages
Nyitókép: AndreasWeber/GettyImages

Figyelmeztetést adott ki a vasút az esőzések miatt

A dél-németországi esőzések miatt Bajorországban és München térségében a távolsági és regionális vasúti forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani – közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB) azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat vagy válasszanak alternatív utazási lehetőséget.

A Németországba, illetve onnan, vagy az országon keresztül utazók számára a DB rugalmas jegyhasználatot tett lehetővé, ami azt jelenti, hogy a június 4-éig megváltott menetjegyeket június 11-ig lehet felhasználni utazásra, vagy díjmentes visszatérítés kérhető.

A jegyvásárlások alkalmával a vonathoz való kötöttséget felfüggesztették, azaz a lefoglalt vonattól eltérő járattal is lehet utazni. Amennyiben az utas helybiztosítással rendelkezik és az eredeti menetjegyét szeretné egy másik napon felhasználni, részére új díjmentes helybiztosítást adnak, feltéve, ha a helybiztosítási rendszer lehetővé teszi. Ahol ez nem biztosított, ott az eredeti helyjegyet visszatérítik és új helyjegyet adnak ki – ismertette a sajtóügyeletes.

A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×