eur:
385.14
usd:
354.31
bux:
68291.38
2024. május 21. kedd Konstantin
Új grafikájú, Magyarország feliratú vezetői engedélyek sorakoznak a Pénzjegynyomdában.
Nyitókép: MTI/Pénzjegynyomda

Itt a tervezet – sokakat érintő változás jöhet a magyar jogosítványoknál

A kormány lehetővé tenné, hogy a B kategóriás vezetői engedéllyel egyszerűsített módon megszerezhető legyen a C és CE kategóriás vezetői engedély.

A magyar kormány új rendelettervezetet mutatott be, amellyel átalakítaná a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályait. A javaslat szerint azok, akik már rendelkeznek B kategóriás vezetői engedéllyel, könnyebben szerezhetnének nagyobb vagy speciális járművekre jogosítványt – írja a Portfolio.

A B kategóriás vezető engedéllyel egyszerűsített módon lehetne megszerezni a C és a CE kategóriás jogosítványt. Az Építési és Közlekedési Minisztérium által társadalmi egyeztetésre küldött rendelettervezet módosítaná a rutinvizsgák korhatárát is, lehetővé téve a C és CE kategória esetén a 18., míg a D-nél a 21. életév betöltése előtti vizsgázást is. De a forgalmi vizsgáknál továbbra is élnek a korhatári kötelezettség.

A javaslat részletes szabályokat tartalmaz a képzési idők és teljesítendő menettávolságok, valamint a vizsgákra vonatkozóan is. A javaslat szerint a képzési idők és teljesítendő menettávolságok a járműkategóriától függően változnak, és a vizsgákon is a járműkategóriától függően kell teljesíteni bizonyos követelményeket.

A társadalmi egyeztetés április 29-ig tart.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hogyan állta a sarat a bezuhanó energiaár-környezetben az Alteo?

Hogyan állta a sarat a bezuhanó energiaár-környezetben az Alteo?

A jelentős energiapiaci árcsökkenés bár meglátszott az Alteo első negyedéves eredményén és az egy évvel ezelőtti rekord profittól messze elmaradó adózott eredményről számolt be a társaság, azonban az energiaválság előtti időkben tapasztalt eredményekhez képest kifejezetten magas számokat közölt a vállalat. Ez összességében abba az irányba mutat, hogy az Alteo eredményessége a 2022-es energiaárrobbanás előtti időkre jellemzőnél magasabb szinten alakult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×