eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
A kigyulladt visegrádi Hotel Silvanus épülete 2024. március 9-én. A hotel felső szintje teljes terjedelmében kiégett, a vendégek elhagyták az épületet.
Nyitókép: Hegedüs Róbert

Segítséget nyújt az állam a Hotel Silvanus helyreállításához

A tűzben jelentősen károsodott 4 csillagos szálloda helyreállításához 60 millió forinttal járul hozzá a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy az megújulva, még magasabb színvonalon fogadhassa ősztől a vendégeket.

A március elején kigyulladt 4 csillagos visegrádi szálloda a térség egyik legnépszerűbbje, a tűzben a legfelső emelet és a tetőszerkezet is jelentősen károsodott.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtöki közleményében kiemelte, hogy a tovagyűrűző gazdasági hatások révén a térség szempontjából is kulcsfontosságú a Visegrád belföldi szálláshelyi forgalmának 46 százalékát biztosító hotel mihamarabbi újranyitása. A helyreállítás várhatóan őszig tart majd.

A szervezet hangsúlyozta, hogy az 1971-ben megnyitott hotel évtizedek óta a Dunakanyar egyik legkedveltebb szállodája. Folyamatosan fejlesztette szolgáltatásait,

2018-ban pedig az Év hotele címet is elnyerte, és az országban elsőként lett "zöld szálloda".

Népszerűségét jól mutatja, hogy a tűzeset idején is egy nemzetközi konferenciának adott otthont közel teltházzal. A szálláshely a térségbeli turisztikai attrakciók, vendéglátóhelyek, üzletek révén további családok százainak megélhetését teszi lehetővé, hiszen a szállóvendégek ezek szolgáltatásait is igénybe veszik - írták.

Könnyid László, az MTÜ vezérigazgatója a közleményben kiemelte: a Hotel Silvanushoz volt köthető például tavaly az összes visegrádi vendégéjszaka több mint egyötöde (22 százalék), a teljes térség belföldi szállásforgalmának pedig a 4 százalékáért felelt.

Mielőbbi helyreállítása ágazati érdek, amit az MTÜ egyedi döntéssel 60 millió forinttal segít.

Ez lehetővé teszi, hogy a hotel a jövőben még több vendéget fogadhasson és még magasabb minőségű szolgáltatásokat nyújthasson, tovább növelve a térség forgalmát.

Az MTÜ közleménye szerint a kormány az elmúlt években is több alkalommal járult hozzá ahhoz, hogy kormányzati segítséget kapjanak a turisztikai ágazat bajba jutott vállalkozásai, és minél gyorsabb legyen a szektor pandémiát követő visszaépülése.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×