eur:
390.33
usd:
365.15
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Donáth Anna hivatalos Facebook-oldala

Döntött az EP Donáth Anna mentelmi jogának felfüggesztéséről

Nagy többséggel elutasította az EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló kérelmet az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülése. Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsították őt, valamint Gurmai Zitát, az MSZP országgyűlési képviselőjét.

Hiába indítványozta Polt Péter még tavaly decemberben Donáth Anna európai parlamenti képviselő és Gurmai Zita MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, most az Európai Parlament Jogi Bizottsága egyhangúlag elutasította azt – tudta meg a Magyar Hang.

A legfőbb ügyész csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt adta be az indítványt a két politikus ellen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága előtt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügyben a nyomozó hatóság tagjai 2022 februárjában egy VIII. kerületi ingatlanban kutatást és lefoglalást végeztek az Iványi Gábor neve által fémjelzett Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai székházánál.

Az ügyészség korábbi közleménye szerint Donáth Anna és Gurmai Zita a „pénzügyőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozták, és az erőszakos cselekményüket akkor hagyták abba, amikor megérkeztek a rendőrök”.

Donáth Anna azt mondta a lapnak, hogy

politikai koncepciós eljárásnak tartja az ügyészség vádját, mint ahogy az Iványi Gábor ellen folyó eljárást is.

A Momentum elnöke hozzátette: felvételek bizonyítják, hogy nem történt erőszak senkivel szemben. Állítása szerint a tömeg nyomta őket befelé, a NAV-osok pedig a tömeget kifelé, ők pedig csak megpróbálták békésen védeni Iványi Gábort.

Donáth Anna a JURI-bizottság döntését is kommentálta: mint fogalmazott, még annak jelentéstevője, Gilles Lebreton, a szélsőjobboldali Marine Le Pen pártjához tartozó francia képviselő is elismerte, erős a gyanú, hogy a Momentum EP-képviselőjének politikai ellehetetlenítése lehet a cél.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×