eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (jobbról) a megújult és kibővített makói Hagymatikum gyógyfürdő átadó ünnepségén 2024. március 24-én. A kormányfő mellett balról Makovecz Pál, a Makovecz Imre Alapítvány kuratóriumi elnöke.
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Fürdőbe ment Orbán Viktor

A Makovecz Imre tervei alapján épült Hagymatikum hazánk és valószínűleg az egész világ legszebb termálfürdője - jelentette ki miniszterelnök Makón.

Orbán Viktor a megújult és kibővített Hagymatikum gyógyfürdő átadásán azt mondta, a fürdő új épületrészének elkészültével Makó megint erősebb lett, és ezzel törlesztettünk valamit abból az adósságból is, amivel Makovecz Imrének tartozunk.

A kormányfő szavai szerint Makó Makovecz Imre hagyatéka és a Hagymatikum érdemes arra, hogy az egész világból mindenhonnan a csodájára járjanak.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a magyar ember általános műveltségéhez hozzátartozik, hogy tudjuk, melyik híres magyar épületet ki tervezte. Makovecz Imre épületeiről azonban nem tanultuk, hogy ő tervezte, egyszerűen felismerjük azokat, elég csak rájuk néznünk, és rögtön látjuk. Művészete nem példa egy építészeti stílusra, hanem egy stílus maga.

A miniszterelnök szerint egyetlen hasonló példa akadt arra, hogy az építész maga volt egy jól elkülöníthető, nem besorolható stílus: Antoni Gaudí. Ami pedig Gaudí számára Barcelona volt, az Makovecz Imrének Makó.

A kormányfő elismerően szólt a város egykori szocialista polgármestere, Buzás Péter érdemeiről abban, hogy a városban az építész számos terve megvalósulhatott.

Buzás Péter akkor adott megbízásokat Makovecz Imrének, amikor szinte sehonnan sem kapott felkérést Magyarországon - közölte.

Mire a nemzeti oldal győzelmével ismét megnyíltak Makovecz Imre előtt a kapuk, lejárt az a kegyelmi idő, amíg az Úristen testben közöttünk tartotta őt. Akik korábban ellehetetlenítették a munkáját, ma azt szajkózzák, hogy nincs értelme tervben maradt épületeit felépíteni - mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor hozzátette: "üzenjük nekik, hogy Makovecz Imre ma is él, itt a bizonyíték, éppen most fejeztük be az általa megálmodott hagyatékot".

Makó, 2024. március 24.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a megújult és kibővített makói Hagymatikum gyógyfürdő átadó ünnepségén 2024. március 24-én. Mellette jobbról Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) polgármester.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Makó, 2024. március 24. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a megújult és kibővített makói Hagymatikum gyógyfürdő átadó ünnepségén 2024. március 24-én. Mellette jobbról Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) polgármester. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Fehérép Kft. kivitelezésében megvalósult 12 milliárd forintos költségvetésű fejlesztés megduplázta a tizenkét éve megnyílt fürdő jelenlegi kapacitását. A csaknem 2500 négyzetméteres új épületben családi és élményzóna, 12 méter magasból induló fedett csúszdákkal ellátott csúszdatorony várja a vendégeket. Emellett részben fedett gyógyvizes medencével, beépített medencebárral és napozóteraszos nyári öltözővel bővült a fürdő, és megújultak a zöldfelületek is. A fürdő különlegessége az Makovecz Imre rajzai alapján készült a mitikus Atlantisz világát megidéző részleg, ahol egyedi szoborcsoportok, fényjátékok is elkápráztatják a látogatókat.

Makovecz Imre (1935-2011) Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész, a magyar organikus építészet iskolateremtő személyisége, az MMA alapító elnöke, örökös tiszteleti elnöke.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×