eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Diákok kitöltik a feladatlapokat a központi írásbeli felvételi vizsgán az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 2015. január 17-én. Ezen a napon 480 intézmény 499 vizsgahelyszínén tartják a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára. Orosházán 260 fiatal ír felvételit.
Nyitókép: MTI Fotó: Rosta Tibor

Fontos határidő jár le ma éjfélkor – nincs pótlási lehetőség

Éjfélig van lehetőség arra, hogy a felsőoktatásban tanulni vágyók leadják elektronikus jelentkezésüket a felvi.hu honlapon keresztül

Fontos határidő közeleg, február 15-én éjfélig lehet jelentkezi a felsőoktatásba. Az Index összeszedte a lefgfontosabb tudnivalókat.

Az ügyintézés – ügyfélkapus azonosítást követően – a Felvi.hu-n elérhető E-felvételin keresztül zajlik. A jelentkező ide tudja feltölteni a szükséges dokumentumokat, befizetni az esetleges kiegészítő eljárási díjat, hitelesíteni a jelentkezési kérelmét, valamint az ügyintézési időszakban itt tájékozódhat a pontszámairól, dokumentumainak feldolgozottságáról, adatainak helyességéről.

Az Oktatási Hivatal szintén az E-felvételiben küld tájékoztatásokat, hiánypótló felszólításokat, itt mutatja meg a kiszámított felvételi pontszámot, teszi elérhetővé a besorolási határozatot, és fogadja a jogorvoslati kérelmeket. Az OH ezenkívül a jelentkezés során megadott e-mail-címére is küldhet tájékoztatást, ezért fontos, hogy a jelentkező olyan címet adjon meg, ahova be is tud lépni. Ha látszólag mégsem érkeztek levelek, érdemes a spammappát is ellenőrizni, a határidők elmulasztásának ugyanis nem lehet indoka, ha egy hivatalos értesítés oda érkezett.

A mai határidős napon a az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálata tovább tart nyitva: személyesen 20 óráig, telefonon 22 óráig várják a kérdéseket, az e-mailekre pedig a nap legvégéig, az éjféli határidőig válaszolnak.

Fontos, hogy a közhiteles nyilvántartásokból érkező eredményeket igazoló dokumentumokat – így például az érettségi tanúsítványt – nem kell feltölteni, azokat a rendszer automatikusan húzza be az elérhető nyilvántartásokból. Minden más, a jelentkezéshez szükséges és már rendelkezésre álló dokumentumot ugyanakkor fel kell tölteni. Természetesen a február 15. után kézhez kapottakat még lehet majd pótolni.

Három képzésre lehet ingyenesen jelentkezni, ez értendő az állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formára is, tehát összesen hat sor tölthető ki. További, legfeljebb három képzési hely megjelölése esetén 2000-2000 forint kiegészítő eljárási díjat kell fizetni, amelynek összegét az E-felvételi automatikusan kiszámolja. Ezt egy összegben kell rendezni bankkártyás fizetéssel az E-felvételiből elérhető felületen vagy banki átutalással a jelentkezési határidőig.

Nem szabad megfeledkezni a jelentkezés hitelesítéséről sem. Ezt akkor célszerű megtenni, amikor a felvételiző már biztos benne, hogy semmin nem akar változtatni.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×