eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Pixabay

Elhunyt a Veszprémi Petőfi Színház örökös tagja

Elhunyt Benczédi Sándor színművész. 79 éves volt.

A művész hosszan tartó betegség után hunyt el - adta hírül a veszprémi teátrum. A veol.hu által idézett közleményben azt írják: „Drága Benczus! Tegnap elmondtál mindent a tekinteteddel, utolsó erődet is összeszedve egy-egy mondattal, kézszorítással, mosollyal. Azt mondtad, hogy te is elindulsz, hogy neked nagyon nagy sikered van. Megerősítettük, hogy nagyon nagy, mert rengeteg ember szeret, mert nagyon lehet téged szeretni! Köszönünk mindent, amit adtál, a tehetségeddel, a jóságoddal és a hatalmas szereteteddel. Isten veled, Benczus! Örökké szívünkben maradsz!".

A színművész a romániai Parajdon született, pályáját Marosvásárhelyen kezdő, Sepsiszentgyörgyön, Szatmárnémetiben folytató, majd 1986-ban Veszprémbe települt színművész az 1990/91-es színházi évadban Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban játszott. Láthatta a közönség a Liliomfi című színműben, főszerepet játszott a Furcsa pár című Neil Simon darabban és a Mesélj Münchausen! című mesejátékban is kapott szerepet. A veszprémi és a szatmárnémeti színház is örökös tagjává avatta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×