eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Új mentőautók az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja előtt 2023. március 27-én. Tovább folytatódik a mentőszolgálat 2010-ben megkezdett korszerűsítése, most újabb 33 mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség 1,5 milliárd forint értékben - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Karácsonyi csoda: így mentették meg a mentők két idős úr életét

A mentők számára nem a pihenésről szól a karácsony, hanem arról hogy ellássanak mindenkit, legyen szó akár banális sérülésről, akár konkrét életmentésről.

Fejér vármegyében két életet is megmentettek karácsonykor a mentők, erről hivatalos Facebook-oldalukon is hírt adtak - számolt be róla az Index.

Az egyik esetben a bejelentő a kerítésen keresztül látta, hogy szomszédja mozdulatlanul fekszik a kertben, és nem tudott hozzá bejutni. A perceken belül kiérkező mentősök nehéz felszerelésük ellenére bemásztak a férfihoz, akiről kiderült, hogy az utolsó pillanatban érték el, mert már nem lélegzett. Végül azonban sikeresen újraélesztették.

A másik esetben egy család hívott segítséget, mert a konyhapadlón fekve találtak rá a nagypapára, aki akkor már szintén nem lélegzett,

a család elmondása szerint félrenyelhetett egy süteményt, és attól fulladhatott meg.

A diszpécser a mentőegység érkezéséig instrukciókkal látta el a bejelentő családtagot, hogyan kezdje el az újraélesztést - végül a mentősöknek sikerült visszahozni a férfit az életbe.

Mindkét esetet követően stabil állapotban szállították kórházba az idős férfiakat – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala:

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×