eur:
389.13
usd:
363.67
bux:
68201.18
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Határvadász-hallgatók kiképzése a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Oktatási és Kiképzési Alosztályának Sámsoni úti központjában Debrecenben 2017. január 27-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kiderült, milyen fizetésért keresnek most rendőröket

Most kezdődnek közbiztonsági járőrök, illetve határrendész és útlevélkezelő rendőrjárőrök képzése.

Idén is rendkívüli toborzásba kezdtek a rendőrségnél, október 20-ig lehetett jelentkezni a november 13-án induló közbiztonsági járőr, illetve határrendész és útlevélkezelő rendőrjárőr képzésekre a rendőrséghez. A 10 hónapos kiképzés alatt illetmény is jár a leendő rendőröknek, és ezeket illetően pontosan lehet tudni, hogy ki mennyit vihet haza – írja a Pénzcentrum.

Négy városban indítják el az oktatást, Budapesten, Miskolcon, Szegeden és Körmenden. A 10 hónapos képzés elvégzése után tiszthelyettesi beosztásba kerülhetnek a végzettek. A képzésen rendészeti szakirányú végzettségre tehetnek szert a hallgatók, és így válhatnak közbiztonsági rendőrjárőré, illetve határrendész és útlevélkezelő rendőrjárőré képzés elvégzésével. A képzés nappali rendszerű, 10 hónap időtartamú és magába foglalja a rendőrségnél töltött gyakorlatot is.

A sikeres felvételt követően a képzés első 2 hónapjában munkaviszonyban áll a tanuló, majd a második hónap végén a rendőrség „próbaidős” hivatásos állományába kerül kinevezésre. A 10 hónap időtartamú képzés sikeres elvégzését követően önálló intézkedésre jogosult, szakmailag felkészített járőrként a rendőrség közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, határrendészeti szakterületén teljesíthet szolgálatot, vagy a bevetési egységek csapaterős feladatainak ellátásában vehet részt.

Már a képzés alatt jár a tanulóknak fizetés, és amint elvégzik emelnek a bérükön.

Tavaly az első két hónapban bruttó 260 ezer forint volt a fizetés, ez most 296 400 forint, a képzés harmadik hónapjától ez 383 500 forintra emelkedik, majd a beosztás helyszínétől függően 2024. január elsejétől a bér legalább 463 ezer forint lesz.

A megállapított illetményen felül bruttó 200 000 forint/év cafeteria juttatásban részesülnek az állományban, de egyéb pótlékokban is részesülnek a hallgatók

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×