eur:
389.65
usd:
361.91
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Facebook/Nők Lapja

Elhunyt Szegő András

75 éves korában elhunyt Szegő András, Prima Primissima díjas újságíró, az Interjúkirály.

Szegő András halálhírét a Nők Lapja jelentette be a Facebook-oldalán.

„Letaglózva, mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett kollégánk, Szegő András hosszú betegség után elhunyt. Ameddig állapota engedte, dolgozott – az űr, amit maga után hagy, kitölthetetlen, nincsenek szavak… András 75 éves volt. Nyugodjon békében, őszinte részvétünk a családnak.”

Szegő András 1970 és 1992 között a Képes Sport munkatársa, a birkózás, a súlyemelés és az ökölvívás szakírója volt, külsős munkatársként az MTV sportközvetítéseiben is részt vett. 1994-tól a Nők Lapja szerzője volt. Publicisztikái és riportjai hétről hétre olvashatók voltak a hetilapban, de

leginkább az interjúiról volt híres, ezért is hívták sokan úgy, az Interjúkirály.

A Sport Plusz című lapban is rendszeresen jelentek meg cikkei.

Több filmben is kapott kisebb szerepeket (A turné, Redl ezredes, Sorstalanság, Zsaruvér és csigavér 3. – A szerencse fia, Zsiguli). 2003-ban jelent meg Magánybeszélgetések című interjúkötete. 2008-ban látott napvilágot Antal Imréről szóló könyve, amely pályatársakkal, barátokkal készült interjúkat tartalmaz. Feleségével, Évával 1978-ban ismerkedtek meg. Két fiuk született: János (1982) és Andor (1986).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×