eur:
390.67
usd:
366.2
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Shot of a hacker dressed in a black mask hacking a computerhttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/783303.jpg
Nyitókép: Pexels

Ne dőljön be ennek a kedvezménynek! Csalók élnek vissza a MÁV nevével

Mindössze 699 forintért egy évre szóló ingyenes utazási lehetőséget kínálnak, de átverésről van szó.

A MÁV-START Zrt. Instagram-oldalán figyelmeztetett, hogy adathalászok csaphatnak le az óvatlan utasokra, akiket arra kért a vasúttársaság, hogy semmilyen esetben se dőljenek be a csalóknak.

A vállalat tudomására jutott, hogy a MÁV-VOLÁN-csoport és a MÁV-START hivatalos oldalaira megtévesztően hasonlító online felületen

a vasúttársaság nevében hirdetéseken keresztül kísérelik meg megszerezni a csalók az utasok személyes adatait és pénzét.

A MÁV-START közölte: nem hirdet 699 forint értékben egy évre szóló, ingyenes utazást biztosító START Klub Prémium kártyát. Minden ilyen felhívás átverés. Hozzátették: a különböző csalások úgy védhetők ki, ha az utasok a mavcsoport.hu oldalon ellenőrzik a társaság által nyújtott kedvezményeket.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

MÁV-START Zrt. (@mavstart) által megosztott bejegyzés

Ha valakiben kétség merül fel bármely, az interneten látott kedvezménnyel kapcsolatosan, annak azt tanácsolja a MÁV-START, hogy hívja a 0-24 órában elérhető telefonos ügyfélszolgálatukat (MÁVDIREKT), amely a +36 (1) 3 49 49 49-es számon érhető el.

A vasúttársaság jelezte: elítél minden olyan esetet, ami az utasok megtévesztésére irányul, ezért valamennyi ilyen ügyben megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×