eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Bodrogi Richárd, a programot kezelő Tempus Közalapítvány főigazgatója (j) az Erasmus-programról tartott sajtótájékoztatón a Tempus Közalapítvány Kéthly Anna téri központjában 2023. október 26-án. Balról Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora.
Nyitókép: Lakatos Péter

Biztató hírek az Erasmus-programmal kapcsolatban

Minden feltétel adott ahhoz, hogy az őszi és a tavaszi félévben is megvalósuljanak a mobilitási programok az Erasmus-program keretrendszerén belül, ehhez a források rendelkezésre állnak – közölte a programot kezelő Tempus Közalapítvány főigazgatója.

Bodrogi Richárd – csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján – elmondta: jelenleg 50 magyar felsőoktatási intézmény vesz részt az Erasmus-programban, ebből 21 intézmény modellváltott.

A 29 nem modellváltott intézmény értelemszerűen nem szembesült nehézségekkel a program lebonyolításában, a modellváltott egyetemek esetében pedig a kormány 1,8 milliárd plusz forrást biztosított a mobilitási programokhoz, amit a közalapítvány kuratóriuma augusztusban szét is osztott – ismertette a főigazgató.

Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora arról beszélt, hogy idén szeptemberben új tantervi hálót vezettek be az egyetemen, aminek köszönhetően százszázalékos kreditelismerést biztosítanak a mobilitási programokban részt vevő hallgatóknak az alap-, a mester- és a PHD-képzésben is.

Emellett az egyetem a modellváltásból származó többletbevételéből megemeli a külföldön tanuló hallgatók megélhetési ösztöndíját, havi száz eurót adnak még pluszban saját forrásból a hallgatóknak a külföldi megélhetés finanszírozására.

A rektor kiemelte, ezekkel a döntésekkel is szeretnék növelni a hallgatókban a mobilitási kedvet, mivel a nemzetköziesítés egyik fontos elemét képezi a hallgatók külföldi tanulmánya.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×