eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A taxiból akarták kirángatni a rivális csapat szurkolóit

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik több társukkal együtt, tavaly októberben, a Groupama Arénában megrendezett labdarúgó-mérkőzés előtt, rátámadtak a stadionnál megálló taxiban ülő külföldi szurkolókra.

A vádirat szerint 2022. október 13-án este, a Groupama Arénában megrendezett Európa-liga Ferencváros – Crvena Zvezda labdarúgó mérkőzés előtt, a stadion előtti szervizútra érkezett egy taxi az utasaival, akik szerb szurkolók voltak. Ezt meglátva, a magyar drukkerek közül többen - köztük a vádlottak - odarohantak a taxihoz azért, hogy abból az utasokat kirángassák és bántalmazzák.

Kinyitották a taxi mindkét hátsó ajtaját és megpróbálták a bent ülő szerb szurkolókat kihúzni az autóból, miközben többször ütöttek és rúgtak is feléjük. Az egyik férfit ezután több társával együtt felnyitotta a taxi csomagtartóját, és onnan próbálták elérni a hátsó ülésen ülő szurkolókat. Eközben a másik vádlott a vezető ülés lehúzott ablakán keresztül, ököllel a taxisofőr felé ütött - olvasható az összefoglalóban.

A támadók a rendőrök megjelenésekor elmenekültek.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a két férfit csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal vádolja. A kerületi ügyészség arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a két férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Európai Labdarúgó Szövetség által, Magyarországon megrendezésre kerülő labdarúgó mérkőzések látogatásától.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen az látható, ahogyan a drukkerek - köztük a két vádlott - körbeveszik a taxit, kinyitják az ajtókat és megpróbálják kirángatni az autóban ülő szurkolókat, miközben többen ütnek is feléjük. A videó az ügyészség honlapján, ezen a linken megtekinthető.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×