eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gy. Németh Erzsébet alelnök, Molnár Csaba ügyvezető alelnök, Dobrev Klára európai parlamenti képviselő, Gyurcsány Ferenc pártelnök, Komáromi Zoltán országgyűlési képviselő és Varju László alelnök (b-j) a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én. A DK 2010-ben alakult az MSZP egyik platformjaként, önálló párttá alakulását Gyurcsány Ferenc a tömörülés egyéves ünnepi összejövetelén jelentette be, 2011. október 22-én.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Bemutatta Gyurcsány Ferenc a DK kommunikációs csodafegyverét

Lehessen tisztességesen megélni a fizetésből és a nyugdíjból, mindenkinek legyen legalább háromhavi megtakarítása, és mindenki évente legalább egy hétre tudjon elutazni pihenni - foglalta össze a Demokratikus Koalíció elnöke pártja programját születésnapi rendezvényén.

Gyurcsány Ferenc az egyik fővárosi moziban tartott eseményen arról beszélt, hogy 12 évével a DK a magyar haza felnőtt, komoly, befolyásos, tisztességes és becsületes pártja.

A kormány azt mondja, hogy Magyarország keresztény ország, de Magyarországon vannak istenhívők, Isten létezésében kételkedők és azt tagadók - közölte. A DK olyan országot akar, ami minden embernek jó hazája szeretne lenni, mert Magyarország valamennyiünk hazája, keresztényeké, hívőké és nem vallásosoké is - jelentette ki.

A Demokratikus Koalíció olyan világot szeretne teremteni, ahol az emberi jóság ott van a vitákban és a versenyben is, nem pedig olyat, ahol valakik azt gondolják, hogy akik nem értenek velük egyet, azok rosszak, ördögiek, "állatiasok" - emelte ki.

Gyurcsány Ferenc kijelentette, nincsen szabadság rend nélkül, a szabadság nem nélkülözheti azt a rendet, amivel fent lehet tartani a közösségeket. A szociáldemokraták nem a hatalom, hanem a szabadság rendjének a hívei - mutatott rá.

A pártelnök kifejtette, hogy az énközpontú politikáknak a két legjobb áramlata a konzervativizmus és a liberalizmus. A szociáldemokraták és a zöldek azonban a két "mi központú" áramlat, mert azt gondolják, hogy valamennyi emberért és a környezetért is felelősséggel viseltetnek - szögezte le.

Az esemény végén

Adámy Péter, a DK digitális stratégiai vezetője bemutatta a párt mobilaalkalmazását, a DK Pluszt.

Adámy Péter előbb ismertette az ellenzék legnagyobb problémáját, miszerint amíg a kormánypárti kommunikáció az ország túlnyomó részét eléri, addig az ellenzéki pártok sokszor a saját szimpatizánsaikhoz sem találnak utat a jelenlegi médiaviszonyok között. "Hiányzik ehhez egy eszköz, egy híd a polgárok és a politika között. Ami tájékoztat, ösztönöz és jutalmaz" - fogalmazott.

A digitális stratégiai vezető elmondta, hogy a DK Plusz létrehozásával egy olyan hidat szeretnének teremteni a polgárok és a politika között, amely ösztönöz, jutalmaz, tájékoztat, és lehetővé teszi az emberek számára, hogy aktívan vegyenek részt az ellenzéki politikai cselekvésekben.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×