eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Váratlan fordulat a bontásra ítélt balatoni stégek ügyében

Egy balatoni település megmentené az illegálisnak mondott stégjeit.

Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk több Balaton-parti településen is megkezdődött az illegális horgászkarók, stégek, bejárók felmérése és felszámolása a vízügy, a vízipolgárőrök és az önkormányzatok összefogásával.

Balatonmáriafürdőn különösen nagy felháborodást váltott ki ez az akció, hiszen mintegy 120 stégbejáróról tudnak, igaz ebből alig pár rendelkezett engedéllyel - írja a hirbalaton.hu.

Az önkormányzat végül is kezdeményezte a vízügynél, hogy 21, utcavégben található közösségi bejáróstég esetében

kaphassanak fennmaradási engedélyt.

A kezdeményezést állítólag a vízügy, majd a hatósági jogkörrel rendelkező kormányhivatal is támogatja, bizonyos feltételekkel – derül ki a település polgármestere, Galácz György közleményéből.

A polgármester azt írja: "a közösségi lejárókra a meder kezelővel mederbérleti szerződést kell kötni (időtartama: 5 év), mely megfelel a tó teljes területén alkalmazott szabályozásnak. A megállapodást lakóközösségeket képviselő magánszemély, gazdasági társaságok, egyesületek köthetik, írásos közösségi támogatással".

A helyi politikus úgy tudja, hogy "a következő öt évben kell az adott bejárót üzemeltető közösségeknek a meglévő bejárókat úgy átalakítaniuk, hogy azok megfeleljenek a természetvédelmi feltételeknek".

Címlapról ajánljuk
Sokk vagy kínos baki: tényleg több száz milliót kerestek a „Hamászhoz köthető alkuszok?”

Sokk vagy kínos baki: tényleg több száz milliót kerestek a „Hamászhoz köthető alkuszok?”

A napokban röppent fel a hír, hogy az október 7-i, Izrael elleni brutális terrortámadások előtt „furcsa” aktivitás folyt a Tel Aviv-i tőzsdén. Két amerikai jogászprofesszor tanulmányában arra jutott, hogy bennfentes traderek előre tudhattak a támadásról és ennek alapján kötöttek nyerő fogadásokat. Mások szerint viszont a kutatók felsültek.

Elfogadta a nemzeti kisebbségek jogairól szóló új törvényt az ukrán parlament

Elfogadta az ukrán parlament péntek éjjel a nemzeti kisebbségek jogairól szóló új törvényt, amely az ukrán kormányzat szerint figyelembe veszi az Európa Tanács és szerveinek szakértői véleményét és az orosz ajkúak kivételével számos területen visszaállítja a kisebbségek korábbi jogait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Zelenszkij finoman üzent a magyar kormánynak

Zelenszkij finoman üzent a magyar kormánynak

Volodimir Zelenszkij ukrán azonnal aláírta azt a két, a parlament által pénteken elfogadott jogszabályt, amelyek orvosolják többek között a kárpátaljai kisebbség védelmében, valamint a magyar kormány és az EU által megfogalmazott korrupciós aggályokat is. Zelenszkij szerint így készen állnak az uniós csatlakozásra, teljesítették az elvárásokat. Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is üzent ezzel finoman, aki a csatlakozási tárgyalások megvétózását lengette be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×