eur:
381.19
usd:
354.27
bux:
58669.83
2023. december 10. vasárnap Judit
Egy résztvevő mécsest gyújt a náci néppusztítás hatmillió - köztük félmillió cigány - áldozata tiszteletére tartott megemlékezésen a Cigány Történeti, Kulturális, Oktatási és Holokauszt Központ emlékfalánál 2017. január 27-én. A rendezvény után bejelentették, hogy forráshiány miatt bezár a központ.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Roma rapper kontra Mi Hazánk

Toroczkai László L.L. Juniorral vitázott, de szervezett keretek közt.

Nem mindennapi páros ült le vitázni egy budapesti kávézóban: Toroczkai László, a radikális jobboldali ellenzéki Mi Hazánk párt elnöke cigányügyekben csapott össze a népszerű zenei előadóval, a rapper Lesi Lászlóval, alias L. L. Juniorral.

A roma származású celeb nemrégiben Orbán Viktornak, majd Toroczkainak írt nyílt levelet „roma magyar hazafiként” a cigány-magyar gyűlölködés megakadályozása érdekében – a Mi Hazánk vezetője ezért is ült le vele beszélgetni.

A kétórás szópárbaj meglehetősen csapongó volt, de döntően a kölcsönös tisztelet jegyében folyt. Szó esett a cigányság politikai kihasználásáról, demográfiai kérdésekről. A zenész visszautasította a „cigánybűnözés” kifejezés létjogosultságát, szerinte a Z-generáció származástól függetlenül kezelhetetlen, romák nélkül pedig összeomlana az építőipar. Toroczkai botrányosnak nevezte, hogy sok ismert roma sztár megelégszik egy választás előtti közös Orbán-fotóval - foglalta össze a vítát a SafisNews mailblogja.

Fotónk illusztráció, 2018-ban, a roma holokauszt emléknapján készült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×