eur:
387.81
usd:
370.02
bux:
55981.63
2023. október 3. kedd Helga
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: ügyészség

Emberéletet követelt a gyorshajtás - borzalmas fotókon a roncsok

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki tehergépkocsijával a megengedett sebességet jelentősen túllépve az előtte haladó mezőgazdasági járműszerelvénynek ütközött. A tehergépkocsi jobb első utasa a helyszínen életét vesztette.

A vádirat szerint a bácsbokodi férfi – az ügy vádlottja – tavaly március 10-én délután az 55. számú főúton Mélykút irányába nappali, derült látási viszonyok között közlekedett a céges tehergépkocsival, amelyben három utasa is volt. A vádlott a megengedett 90 km/h sebességet jelentősen túllépve, mintegy 125-130 km/h sebességgel vezette a teherautót, emiatt nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó mezőgazdasági járműből és a hozzá kapcsolt ásóboronázóból álló járműszerelvény mögött. Balra kormányzása ellenére a teherautó jobb elejével nekiütközött a 25-30 km/h sebességgel haladó lassújármű hátsó részének, aminek következtében a járműszerelvény megpördült és az ütközés erejétől szétszakadva a szemközti sávban állt meg. A vádlott által vezetett tehergépkocsi az ütközést követően előbb a túloldali útpadkára sodródott, majd a vízelvezető árok falának csapódott – közölte az esetről a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A baleset során a teherautó jobb első utasa kizuhant a járműből és a helyszínen életét vesztette.

A jobb hátsó utas és a biztonsági övet nem használó vádlott súlyos sérüléseket szenvedtek.

Forrás: ügyészség
Forrás: ügyészség

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ azon rendelkezését, amely szerint másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött – annak hirtelen fékezése esetében is – meg lehessen állni, írták.

Az ügyészség a sofőrt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a MATE Szent István Biztonságpolitikai Központ vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. október 3. 08:07
×
×
×
×