eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület/Facebook

Megmutatta magát a Bükkben kóborló medve

A leírás szerint, a világos nyaki elszíneződés alapján az egyed valószínűleg azonos volt az előző hetekben vadkamera által felvett példánnyal.

„A Bükk »láthatatlan turistája«, mindenki kedvenc medvéje továbbra is sikerrel barangol az erdő rejtett zugaiban – ezzel a szöveggel osztott meg néhány friss fényképet a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület vasárnap, amit a 24.hu szúrt ki. A kamera szeptember másodikán éjjel rögzítette a felvételeket, az egyesület most tette közzé ezeket.

A Bükki Nemzeti Park legutóbb augusztus 24-én számolt be hasonló észlelésről, akkor a igazgatóság természetvédelmi őréhez érkezett bejelentést a Bányahegy-Kis-kőháti zsomboly közötti turistaúton pillantották meg az európai barnamedve egy példányát. A leírás szerint, a világos nyaki elszíneződés alapján az egyed valószínűleg azonos volt az előző hetekben vadkamera által felvett példánnyal – írták.

A hírportál megjegyzi, hogy idén viszonylag sok medvét észleltek Magyarországon. Az év első felében 6–8 különböző példány megjelenését sikerült igazolni. Többségük Szlovákiából érkezett és a Bükkben bukkant fel, mivel a Sajó völgye remek zöld folyosóként szolgál a számukra is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×