eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Járókelők hűsölnek egy szökőkútnál a harmadfokú hőségriadó alatt a belvárosi Szabadság téren 2022. július 20-án. Ezen a napon életbe lépett az országos tisztifőorvos által július 23-án éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztás. Az előrejelzés szerint többfelé 35 Celsius-fok feletti, helyenként akár 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek és sok helyen még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Narancssárga riasztást adtak ki tíz vármegyére

A magas középhőmérséklet és a zivatarok miatt veszélyjelzés van érvényben az egész országban, kilenc vármegyében citromsárga figyelmeztetést rendeltek el.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán közölte, hogy kedden is napos időre van kilátás. Kevés gomoly- és fátyolfelhő lesz az égen.

Mint írják, az északkeleti országrészben lehet több gomolyfelhő, ott délután vagy este zápor, zivatar is előfordulhat.

A hőmérséklet csúcsértéke 30 és 36 Celsius-fok között alakul, és a szolgálat figyelmeztet arra is, hogy

erős lesz az UV-sugárzás.

Az OMSZ hozzátette: a Balatonnál és a Velencei-tónál is marad a strandidő, csapadék nem várható. A magas középhőmérséklet, valamint a zivatarok miatt az ország minden vármegyéjére veszélyjelzést adtak ki.

Kilenc vármegyében citromsárga, 10 vármegyében pedig narancs riasztás van érvényben.

Kedden egész nap többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Este 21-28 Celsius-fok lehet.

Időjárás a nagy tavainknál

A gyenge (03-15 km/óra) változó irányú légmozgás napközben egy-egy helyen átmenetileg mérsékeltté (15-20 km/óra) válhat. Folytatódik a derült strandidő, eső nem lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 34 Celsius-fok körül alakul, míg késő este 26, 27 Celsius-fok valószínű.

A Balaton Siófoknál 26,5, a Velencei-tó Agárdnál 28,5 fokos.

Időjárás a fővárosban

Budapesten szintén napos időre van kilátás, kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadékra nem kell számítani. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Délutánra 34, 35 Celsius-fokra melegszik fel a levegő, este 26, 27 Celsius-fok várható.

Szerdán helyenként erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, de továbbra is napos idő várható. Szórványosan lehet záporok, zivatarok kialakulására számítani. A zivatarokat néhol felhőszakadás kísérheti. A szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 Celsius-fok között alakul.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×