eur:
410.82
usd:
394.3
bux:
78887.44
2024. november 22. péntek Cecília
Nyitókép: Jack Andersen / Getty

Nemzetközi díjas lett két magyar bonbon

Nemzetközi versenyen nyert díjat oolong-málna-rózsa tea ízesítésű bonbonjával és fahéjas forró csokoládéjával a Bonbonier Chocolate manufaktúra. Erdélyi Nóra csokoládémester arról beszél az InfoRádióban, hogy a Great Taste Awardson miért is díjazhatták csillagokkal két termékét is.

Az oolong-málna-rózsa tea ízesítésű bonbonnak és fahéjas forró csokoládénak a Great Taste Awardson elért egy-egy csillagos díjazására nagyon büszke a Bonbonier Chocolate manufaktúra - mondta el az InfoRádiónak Erdélyi Nóra, a manufaktúra csokoládémestere.

"Kétfajta díjazott csokoládéról beszélünk. Az egyik az egy oolong-málna-rózsa teás bonbon, ami egy nagyon különleges, egyedi, fekete tea alapra készült a manufaktúra legnépszerűbb oolong-málna-rózsa teájának a csokoládéval való összekeverésével”

- tette hozzá a nyertes termék készítője.

A Bonbonier Chocolate manufaktúra mesterszakembere a nyertes bonbon készítésével kapcsolatban még azt is elárulta, hogy egy tejszínben kifőzött teából készítette el azt az egyedi, sűrű, gazdag ízű krémet, amelyet végül egy kevés ropogós pralinéval hozzáadásával úgy tett izgalmassá, hogy az egy olyan ízcsavart vitt be a bonbonnak, ami elnyerte a nemzetközi zsűri tetszését is.

A másik díjnyertes csoki különlegességről, a fahéjas forró csokiról beszélve Erdélyi Nóra ugyanakkor elmondta, hogy váratlanul érte a termék sikere, mivel a Bonbonier Chocolate eddig még egyetlen versenyen sem nyert forró csoki kategóriában.

"A most díjnyertessé vált fahéjas forró csoki egy olyan ecuadori forró csoki, amelyet a hozzáadott plusz fűszeresség bolondított meg különlegesen finom ízűvé. Bevontuk a szemeket fahéjjal és amikor feloldottuk azt forró tejben, az akkor nagyon különleges fűszeres forró csokivá vált"

- mondta el a manufaktúra csoki készítő specialistája, hozzátéve, hogy az ecuadori csoki, az egy önmagában is különlegesen karakteres hetvenhárom százalékos étcsokoládé.

A nemzetközi megmérettetéseken való siker kulcsa az ma egyértelműen elsősorban a megfelelő minőségi alapanyagok meglététől függ. Mivel az egymással versengő csokimanufaktúrák teljes mértékben kézzel készítik a termékeiket, így a termékeik közötti versenyt az dönti el, hogy ki milyen minőségű és tulajdonságú alapanyagszemcséket, milyen állagban tud a csokijába belevarázsolni - mondta el az InfoRádióban Erdélyi Nóra, a Bonbonier Chocolate manufaktúra csokoládémestere.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Mukics Dániel: a havazás miatt 80 helyen még most is dolgoznak a tűzoltók

A "szokásos" balesetek mellett még egy hókotró is elakadt az első komolyabb havazásban. Egyes iskolákban nem indult be reggel a fűtés. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője pedig az InfoRádióban elmondta: havazás idején még arra is kell figyelniük a sofőröknek, hogy többet tankoljanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.11.22. péntek, 18:00
Bernáth Tamás
Nyugat-Balkán szakértő, a Mathias Corvinus Collegium oktatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×