eur:
389.61
usd:
363.61
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Fiatal pár ül a Balaton partján a balatonvilágosi Club Aliga Üdülőközpontban megrendezett B my Lake fesztiválon 2013. augusztus 18-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Visszalépés egy balatoni gigaberuházás ügyében

A balatonvilágosi képviselő-testület négy igen, egy tartózkodás, és kettő nem szavazat mellett visszavonta az élménypálya még február 27-én megszavazott önkormányzati hozzájárulási határozatait – jelentette be az Aligai Fürdőegyesület.

Az Index részletesen ír a kezdeményezésről. Mindjárt az elején megjegyzik, hogy "a döntést megelőzte egy üzengetés az egyesület és a polgármester között", a hetekig tartó szóváltásró részletesen is írnak.

Az egyesület és több helyi azt kifogásolta, hogy az eredeti tervek szerint a vízi élménypark 7 ezer négyzetmétert foglalt volna el, de júniusban kiderült, hogy valójában több mint a duplájáról, 19 500 négyzetméterről lenne szó, 22 vízparti ingatlan előtt, 80-100 méterre a parttól. Ráadásul összekötött bójákkal gyakorlatilag 2 hektárt lekerítettek a Balatonból, ami felháborította a helyi ingatlantulajdonosokat.

Az Aligai Fürdőegyesület szerdán jelentette be, hogy a balatonvilágosi képviselő-testület 4 igen, egy tartózkodás, és 2 nem mellett visszavonta az élménypálya még február 27-én megszavazott önkormányzati hozzájárulási határozatait. „Az önkormányzat hozzájárulása és a 10 négyzetméteres, balatonvilágosi önkormányzati strandon létesített bejáró nélkül a létesítmény nem kaphatja meg a szükséges engedélyeket”.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×