eur:
389.49
usd:
363.1
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye a rajt után Balatonfüred közelében 2022. július 14-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Laposa Bence: idén többen hergeltek a Balaton ellen, de már bizakodhatunk

A hőség hetei után már bizakodóbbak a balatoni szállásadók és vendéglátók, akik a szezon elején még borúsan látták a szezont.

Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke az InfoRádióban beszélt arról, hogy az utóbbi időben a Balatonnál átalakult a turizmus. Sokan az aktuális időjárás-előrejelzés alapján döntik el, hogy elutaznak-e a tóhoz.

"Kiránduló célpontként tekintenek a Balatonra, tehát az aznapi időjárás alapján döntik el a utazási célt vagy preferenciát. Ezekre mind fel kell készülni, és ezeket az impulzusokat valahogy be kell tudnunk építeni a napi működésünkbe, hogy alkalmazkodni tudjunk a vendég elvárásaihoz" - hangsúlyozta a szakmai szervezet vezetője.

A Balatoni Kör elnöke azt is elmondta, hogy az elmúlt két hétben már látható növekedésnek indult a Balatoni vendégforgalom.

"Elég hektikus az időjárásunk, régen emlékezni olyan nyárra, ahol most már a júliusra is elmondható, hogy folyamatos záporokkal zivatarokkal tarkított, de én azt hiszem, hogy most már bizakodhatunk" - tette hozzá Laposa Bence, aki ugyanakkor megemlítette azt is, hogy szerinte idén a sajtó egy része kifejezetten hangulatot keltett a Balaton ellen.

"Van egy Balaton elleni hergelés.

A balatoni árakat origóként szajkózzák és úgy tekintenek rá, hogy az az ország egyik legfontosabb mérőszáma, hogy mi mennyibe kerül a Balatonnál. Bizonyos szempontból még bóknak is vehetjük, hogy ennyire fontos a Balaton, de másrészről meg tudomásul kell venni, hogy bármerre nézünk az életünkben minden jelentősen drágább lett. Ez alól, ha akarná sem tudná magát a Balaton kihúzni.

"Nekünk az a meggyőződésünk, hogy az infláció alulról jelenik meg a Balatonnál és nem felülről. Tehát a szolgáltatások és a különböző termékeknek az ára nem emelkedett annyit, mint amekkora az átlagos infláció volt. Ilyen szempontból mindenki Nyugodtan jöhet a Balatonhoz és nyugodtan jól tudja magát érezni" - mondta az elnök.

Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke emellett kiemelte: az, hogy a balatoni vendégek árérzékenyebbek lettek, nem azt jelenti azt, hogy a legolcsóbb szolgáltatást keresik, hanem sokkal inkább azt, hogy ár-érték arányban gondolkodnak, tehát hajlandók megfizetni az igazi minőséget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×