eur:
392.8
usd:
363.1
bux:
65885.67
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor
A Római-parti szabadstrand tesztnapja Budapesten a Duna partján 2019. június 29-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megnyílt Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelye

Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere június 30-án megnyitotta a Római-parti Plázs harmadik szezonját. A fürdőhelyet idén augusztus 20-ig vehetik igénybe a látogatók, akik természetes környezetben, tiszta, gondozott partszakaszon ingyenesen pihenhetnek.

A plázs látogatói színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget vehetnek igénybe. A biztonságos kikapcsolódásról vízimentő szolgálat, illetve a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata gondoskodik – olvasható az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat közleményében.

Fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva,

a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon van lehetőség, nyitvatartási időben, 10 és 19 óra között.

A Római-parti Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, emellett a területen éjszakai őrzés is biztosított.

Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelyének megnyitását az idei évben is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg – teszik hozzá.

Az érintett partszakaszon a meder kotrása megtörtént, a föveny előkészítési munkálatait az önkormányzat a helyi civil szervezetekkel együttműködve végezte. A vízminőség ellenőrzése a nyitva tartás teljes ideje alatt folyamatosan ismétlődik majd. Amennyiben a biztonságos, fürdőzésre alkalmas vízminőségi értéket bármikor meghaladják a számok, jogszabályi kötelezettségüknek eleget téve a fürdőhelyet azonnal lezárják, és csak akkor nyitják újra, ha a mérőszámok alapján garantálható a megfelelő vízminőség – teszi hozzá az önkormányzat.

Nyitva tartás: 2023. június 30.–augusztus 20, mindennap 10:00–19:00

Helyszín: 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 15–17.

Címlapról ajánljuk
Julija Navalnaja az Európai Parlamentben: Putyin bármire képes, nem lehet vele tárgyalni
Tudósítónktól

Julija Navalnaja az Európai Parlamentben: "Putyin bármire képes, nem lehet vele tárgyalni"

"Akik azt gondolják, hogy vannak erkölcsei és szabályai, azok tévednek, mert nem egy politikussal, hanem egy rettenetes gengszterrel van dolgunk" - mondta az EP strasbourgi ülésén Alekszej Navalnij özvegye, akinek beszédét többször is vastaps szakította félbe.

Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Donald Trump volt amerikai elnök a republikánus előválasztáson fölényesen nyerte el Dél-Karolinát, így a saját államában verte meg egyetlen riválisát, Nikki Haley-t. Az előrejelzések is Trump győzelmét jósolták, de akkor miért harcol még Nikki Haley? Erről is kérdeztük Fekete Rajmundot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×