eur:
389.12
usd:
363.64
bux:
68262.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által 2015. február 10-én közreadott képen cigaretták a Vecsésen felszámolt illegális cigarettagyárban. A telephelyen 22 tonna dohányt és 2,3 millió szál cigarettát foglaltak le a pénzügyi nyomozók. Mindebből másfél millió doboz cigarettát lehetett volna előállítani. Az eredetileg az Egyesült Arab Emírségekben gyártott, az angol piacon ismert Golden Mount márkájú cigaretta az angol piacon két és félmilliárd forintot ér.
Nyitókép: MTI/NAV

Valakik visszaélnek a Honvédelmi Minisztérium nevével

A honvédelmi tárca figyelmeztető közleményt adott ki, mert ismeretlen személyek visszaélnek a Honvédelmi Minisztérium és szervezeteinek nevével annak érdekében, hogy hamis üzleti ajánlatokat tegyenek a dohányipari üzletágban tevékenykedő civil szereplőknek.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Honvéd Vezérkar közös figyelmeztető közleményben hívta fel a HM szolgáltató partnereinek, valamint a dohányipari üzletágban tevékenykedő civil szereplőknek a figyelmét egy honvédséggel kapcsolatos visszaélésre.

Illetéktelen személyek visszaéltek a Honvédelmi Minisztérium, valamint az alárendelt szervezetei, intézményei nevével és ezt kihasználva valótlan kedvezményes értékesítési ajánlatokat tettek az egyes piaci szereplőknek – olvasható a honvedelem.hu oldalon.

A visszaélések során az illetéktelen személyek olyan valótlan ajánlatot terjesztenek, amiben különböző dohányipari termékeket ajánlanak kedvezményes áron, objektumátalakítási okok feltüntetésével.

Ezzel kapcsolatban a HM azt tette közzé, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar semmilyen dohányipari termék értékesítéssel kapcsolatos tevékenységet nem folytat.

A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy – mint az államháztartási rendszerben működő költségvetési szervek – sem intézményi szinten, sem a kapcsolódó cégek szintjén nem indítanak ilyen jellegű megkereséseket, látszólagos ajánlati felhívásokat. Bármilyen nemű beszerzés kizárólag a jogszabályoknak megfelelően és a hivatalos elérhetőségeken keresztül történik.

A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar azt is közölte, hogy egyik sem használ sem gmail, hotmail, yahoo, sem .eu kiterjesztésű e-mail fiókokat. Így minden olyan cím, amiben ilyen kiterjesztés szerepel – függetlenül attól, hogy van benne utalás a minisztériumra, a honvédségre vagy háttérintézményre – hamis és visszaélésszerű felhasználás eredménye.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×