eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Businesswoman on blurred background voting using digital interface 3D rendering
Nyitókép: sdecoret/Getty Images

Fideszes győzelem Budakeszin

Ligetiné Komáromi Gabriella nyert a 8-as körzetben.

A fideszes Ligetiné Komáromi Gabriella 305 szavazattal, 52,86 százalékkal nyerte meg az időközi önkormányzati választást Budakeszin a 8-as körzetben, a város alvégén – írja a 444.hu.

Az ellenzéki összefogásnak egyetlen jelöltje sem volt az indulók között, a fideszes jelöltön kívül egy Gattyán-párti és két független közül lehetett választani.

Budakeszi volt az a város, ahol 2019-ben a környékbeli településekkel együtt szinte a legkorábban valósult meg a teljes ellenzéki összefogás, de a polgármester maradt a várost 2010 óta irányító Győri Ottilia, a képviselő-testületbe a Fidesznek hét, az ellenzéki összefogásnak három képviselője került be – idézi fel a lap.

Közülük a fideszes Balázs Ádám döntött úgy decemberben, hogy lemond. A helyére választották meg most a szintén fideszes Ligetiné Komáromi Gabriellát, aki az egyik helyi óvoda vezetője, és aki 2014-ben még LMP-s színekben, listán jutott be Budakeszi képviselő-testületébe.

Várdán Kurucz Gábor lett a polgármester

Kurucz Gábor független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Somogy vármegyei Várdán – írja az MTI.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztes 215, a szintén független vetélytársai közül Varga Balázs Bálint 38, Lákovicsné Kazi Jázmin Veronika 27, Mariánné Bokor Marianna 3, Szücs Pál 2 érvényes szavazatot kapott.

A Kaposvártól északnyugatra található község 375 választópolgára közül 285 élt a szavazati jogával.

Az időközi választást az előző településvezető, a független Varga András tavaly decemberi halála miatt írták ki.

Címlapról ajánljuk
Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról
aréna

Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról

A polgár akkor fogja a mesterséges intelligenciát befogadni, amikor nagyon jól körülhatárolt területeken életjobbító faktorként érzékeli – vélekedett a mesterséges intelligencia jövőbeni hasznosításáról Rab Árpád digitáliskultúra-szakértő, jövőkutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa és Tilesch György nemzetközi mesterségesintelligencia-szakértő, a PHI Institute alapító elnöke, a Neumann Társaság MI-nagykövete az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol szó esett az új technológia veszélyeiről, a korlátairól és a hasznairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Az Ukrajna által javasolt béketerv, valamint a fekete-tengeri gabona-egyezmény felélesztésére irányuló legújabb ENSZ-javaslatok "nem reálisak" - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter; Volodimir Zelenszkij közben szombaton lengyelországi látogatása során kitüntetéseket adott át két lengyel önkéntesnek, de nem találkozott hivatalos személyekkel a Kijev és Varsó között a gabonaimport miatt feszült viszony közepette. A fronton közben tovább folynak a harcok, Ukrajna arról számolt be, hogy áttörték az orosz védelmi vonalakat az ország déli részén fekvő Zaporizzsja térségében. Kilenc ember meghalt és 16 megsebesült, köztük két tábornok, az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint egy ukrán légicsapásban, amely Oroszország fekete-tengeri haditengerészeti parancsnokságát érte a Krímnél. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×