eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Businesswoman on blurred background voting using digital interface 3D rendering
Nyitókép: sdecoret/Getty Images

Fideszes győzelem Budakeszin

Ligetiné Komáromi Gabriella nyert a 8-as körzetben.

A fideszes Ligetiné Komáromi Gabriella 305 szavazattal, 52,86 százalékkal nyerte meg az időközi önkormányzati választást Budakeszin a 8-as körzetben, a város alvégén – írja a 444.hu.

Az ellenzéki összefogásnak egyetlen jelöltje sem volt az indulók között, a fideszes jelöltön kívül egy Gattyán-párti és két független közül lehetett választani.

Budakeszi volt az a város, ahol 2019-ben a környékbeli településekkel együtt szinte a legkorábban valósult meg a teljes ellenzéki összefogás, de a polgármester maradt a várost 2010 óta irányító Győri Ottilia, a képviselő-testületbe a Fidesznek hét, az ellenzéki összefogásnak három képviselője került be – idézi fel a lap.

Közülük a fideszes Balázs Ádám döntött úgy decemberben, hogy lemond. A helyére választották meg most a szintén fideszes Ligetiné Komáromi Gabriellát, aki az egyik helyi óvoda vezetője, és aki 2014-ben még LMP-s színekben, listán jutott be Budakeszi képviselő-testületébe.

Várdán Kurucz Gábor lett a polgármester

Kurucz Gábor független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Somogy vármegyei Várdán – írja az MTI.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztes 215, a szintén független vetélytársai közül Varga Balázs Bálint 38, Lákovicsné Kazi Jázmin Veronika 27, Mariánné Bokor Marianna 3, Szücs Pál 2 érvényes szavazatot kapott.

A Kaposvártól északnyugatra található község 375 választópolgára közül 285 élt a szavazati jogával.

Az időközi választást az előző településvezető, a független Varga András tavaly decemberi halála miatt írták ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×