eur:
369.21
usd:
344.99
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert
Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond a Víz, amit akartunk elnevezésű ünnepségen a győri Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban 2022. július 2-án. Hosszútávú megállapodást kötött a Technológiai és Ipari Minisztérium, a Széchenyi István Egyetem és a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Lantos Csaba képviseli a kormányt két gazdasági vegyesbizottságban is

Lantos Csaba energiaügyi miniszter veszi át Palkovics László korábbi technológiai és ipari miniszter két gazdasági vegyesbizottsági pozícióját.

Felmentette Orbán Viktor kormányfő két eddig megmaradt kormányzati pozíciójából is Palkovics Lászlót, aki tavaly őszig vezette a Technológiai és Ipari Minisztériumot.

A hétfő esti Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében Palkovics László már nem az elnöke sem a Magyar-Izraeli Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság magyar tagozatának, sem pedig a Magyar–Baden-Württembergi Vegyes Bizottság magyar tagozatának. A döntés értelmében mindkét posztot Lantos Csaba energiaügyi miniszter kapja meg.

Palkovics László tavaly novemberben távozott miniszteri posztjáról párhuzamosan azzal, hogy a kormány új Energiaügyi Minisztériumot hozott létre, melynek élére Lantos Csaba került. Palkovics László az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója lett, de a győri egyetem alapítványának is a kuratóriumi elnöke, ezeket nem érinti a miniszterelnök friss döntése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend uralkodik a tőzsdéken

Vihar előtti csend uralkodik a tőzsdéken

A hét korábbi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, és úgy látszik, hogy az amerikai adósságplafon-megállapodás utáni rali lendülete mostanra gyakorlatilag teljesen kifulladt. Ezzel párhuzamosan a befektetők már inkább az új impulzusokra várnak, ilyen lehet az amerikai jegybank jövő heti kamatdöntése, ahol a piac széles körben arra számít, hogy a Fed most már szünetelteti a kamatemeléseket – ehhez képest egy meglepő lépés például hozhatna nagyobb mozgást piacon, de alapvetően inkább a jegybanki kommunikáció lesz fontos. Viszont a mai naphoz visszatérve, az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, miután az országból érkező külkereskedelmi adatok további lassulást mutattak. Ami pedig ez európai piacokat illeti, a mozgások irány itt sem egyértelmű, csupán kis elmozdulások láthatók a vezető indexeken. Ezzel szemben az USA-ban mérsékelt emelkedés látszik a szerdai kereskedésben, főleg a Nasdaq kapott új erőre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×