eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. szeptember 30. szombat Jeromos
Nyitókép: Facebook

Újabb magyar határátkelőn korlátozza a behajtást Ausztria

Sopronkőhidánál vezettek be tilalmat az átmenő forgalomnak.

Új KRESZ-táblákat helyeztek el a Sopronkőhida–Szentmargitbánya (Sankt Margarethen) határtálépési pontra vezető L210-es tartományi úton – írja a Kisalföld.

A tábla szerint minden típusú járművel tilos behajtani, csak azok hajthatnak át a településen, akiknek úticélja kifejezetten Sankt Margarethen (Szentmargitbánya), Rust (Ruszt), Mörbisch am See (Fertőmeggyes), Oggau (Oka), Oslip (Oszlop) és Schützen am Gebirge (Sérc) települések egyike.

Az ügyel kapcsolatban felháborodását fejezte ki Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is. Közösségi oldalán "elfogadhatatlannak és méltánytalannak nevezte az intézkedést. Megkérdőjelezte azt is, hogy jogszerű a tilalom, ami miatt Szijjártó Péter külügyminiszterhez fordul.

Címlapról ajánljuk
A szlovákiai választás a felvidéki magyaroknak is kiemelten fontos

A szlovákiai választás a felvidéki magyaroknak is kiemelten fontos

Előrehozott parlamenti választást tartanak Szlovákiában szombaton. A voksoláson az önálló Szlovákia 1993-as létrejötte óta kilencedszer dönthetnek a választók a 150 tagú törvényhozás új összetételéről, egyúttal ez a negyedik alkalom, hogy előrehozott választásra kerül sor.

A fenntartható mezőgazdaság és az élelmiszer-biztonság a jövő fontos témái

A Planet Buapest konferenciáról, az expóról, a fenntarthatóság aktuális kérdéseiről is beszélt Áder János, Magyarország korábbi köztársasági elnöke, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában, de arra is kitért, hogy tervezi-e visszatérését a napi politikába.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Fontos terveket árult el a kormány a szélerőművekről

Fontos terveket árult el a kormány a szélerőművekről

Már az ötödik javaslatot terjesztette elő a magyar kormány az Európai Bizottságnak a szélerőművek építésének szabályozásáról, és az őszre várható megállapodás után elsősorban a nyugat-magyarországi területeken tervezi engedélyezni az új kapacitások kiépítését, növelve egyúttal a magyar tulajdonosok arányát is – többek között ezeket jelezte a Planet Budapest 2023 Expo és Élményprogramon pénteken Czepek Gábor, az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×