INFORÁDIÓ
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz

dijnet

adathalászat

csalás

Data protection and secure online payments. Cyber internet security technologies and data encryption . Closeup view of man`s hand using laptop with virtual digital screen with icon of lock on it.

Vadásznak önre, ha a Díjneten keresztül fizet!

Infostart

Figyelmeztető levelet küldött használóinak a Díjnet.

„Az elmúlt napokban a Díjnet Zrt. nevével és korábban használt logójával visszaélve, adathalász e-maileket küldtek ismeretlenek, jellemzően - de nem csak - a djnet@nakanochiharu.com e-mail címről” - a cég ezekkel a mondatokkal figyelmezetti ügyfeleit. Az erről szóló e-mailt péntek délután küldték felhasználóiknak.

A csalók az e-mailben egy, a

Díjnettől érkező visszatérítésre („REFUND”) hivatkoznak,

és arra kérik az érintetteket, hogy egy „Jelentkezzen be az Online számlázásomba” elnevezésű linkre kattintva lépjenek be. A linkre kattintva a Díjnet Zrt. weboldalának bejelentkezési felületéhez hasonló oldal jelenik meg, ami megtévesztő lehet.

Azt kérik a hivatalos oldal üzemeltetői, hogy ezt a linket senki se nyissa meg, illetve ha ez mégis megtörténik, ott senki ne adja meg se bejelentkezési, se bankkártyás adatait.

Felhívják még a figyelmet arra, hogy hasonló levél érkezésekor alaposan meg kell vizsgálni a belinkelt weboldalt, a Díjnet által küldött levél esetén a weboldalra mutató link mindig a www.dijnet.hu/ -val kezdődik, egyéb esetben a linket ne nyissa meg senki.

Végül azt is írják, „ha gyanús e-mailt kapott a Díjnet nevében, és bizonytalan a valódiságában, akkor az info@dijnet.hu e-mail címen tudja jelezni felénk”.

Nyitókép: Traitov/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018