eur:
388.9
usd:
361.85
bux:
67966.15
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
MTI/EPA/Martin Divisek
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Tízezren lépték át az ukrán határt csütörtökön a háború elől menekülve

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ukrán-magyar határszakaszon 5039-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4957-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A rendőrség 185 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást a beléptettek közül. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Az ORFK közleményében azt írta,

vonattal 89 ember, köztük 24 gyermek érkezett Budapestre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×