eur:
392.3
usd:
366.18
bux:
66800.76
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Budapest Airport

Autóval megy Ferihegyre? Sokkal könnyebb dolga lesz hamarosan

Nem épülhetett meg a többszintes parkolóház, most ismét építkeznek a területen.

A Budapest Airport központi nagy parkolóját 2018. októberében zárták le, hogy egy hatszintes parkolóházat építsenek. Decemberben azonban visszavonta a - márciusban kiadott - építési engedélyt Budapest főváros kormányhivatala, noha a területen a munkálatok már megkezdődtek. A vállalat tavaly úgy döntött, hogy visszaépíti a korábbi terminálparkolót, új funkciókkal kibővítve azt.

A munkálatok már megkezdődtek, és a hvg.hu most úgy értesült, hogy a parkoló, elektromos töltőállomásokkal kiegészülve, már a nyári csúcsforgalom előtt, várhatóan júniusban elkészül, és 786 férőhelyes lesz.

Ám nem ez lesz a terület végleges formája: csak addig lehet használatban, amíg el nem kezdődik a jelenleg tervezési fázisban lévő harmadik terminálhoz kapcsolódó, úgynevezett multimodális csomópont építése. Ez a vonat- és buszállomás építését is magában foglalja, a kormányzattal egyeztetett tervek alapján, és várhatóan 2030-ra készül el. A portál azonban rámutat: azt még továbbra sem tudni, hogy a rég várt reptéri vasútvonal mikortól működhet.

A reptéren a korábban tervezett többszintes parkolóházat is meg szeretnék építeni egy új helyszínen.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×