eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Leslie Mandoki legújabb albuma aranylemez lett

Ritkaság, hogy egy jazzt és progresszív rockot ötvöző anyag manapság ilyen szintű érdeklődést generáljon a fiatal generáció körében. A Mandoki Soulmates csapata a magyar nyelvű, hazai és nemzetközi sztárokat felvonultató kiadványával, a Magyar Képek című albummal kapott aranylemez státuszt.

"Azon szerencsés dalíró generáció tagja vagyok, aki Dusán, Bródy, Demjén és Horváth Attila zsenialitásával nőhetett fel. Ők sokkal magasabb szinten írtak csodálatos anyanyelvünkön, mint az angol és az amerikai világsztárok. Ez a kihívás a legszebb, magyarul megszólaltatni ezeket az eredetileg magyar népzenére alapuló, de angolul megírt dalokat" – nyilatkozta Leslie Mandoki.

Hozzátette: hálás a londoni, New York-i, Los Angeles-i legendás zenész barátainak, hogy immár harminc éve vele tartanak, de külön köszönettel tartozik a magyar művésztársainak a közös munkáért. Szerinte ezek a dalok az emberségről mesélnek, és arról, ami összeköt minket.

"Nagyon hálás vagyok a közönségünknek, hogy támogatnak minket és értenek minket, nagy megtiszteltetés ez számunkra" – mondta a zenész.

Az évkezdésre a formáció Takáts Tamással közös felvételét emelte ki:

A Bartók Béla ihletésű lemez a megjelenéstől számított első héten már jelezte népszerűségét: a legtöbbet eladott albumként felkerült a MAHASZ által jegyzett hivatalos toplista élére.

A Mandoki Soulmates zenekar tagjainak összesen 35 Grammy-díjuk van, és igen nagy sikerrel dolgoznak 30 éve az angol progresszív rock és az amerikai fusion jazz művészi ötvözésén.

Ám nemcsak e világsztárok (köztük van például Al Di Meola, Ian Anderson, a Jethro Tull vezetője is), hanem olyan magyar kiválóságok működtek együtt, mint Kovács Ákos, Horváth Charlie, Mező Misi, Molnár Ferenc Caramel, Pápai Joci, a néhai Szakcsi Lakatos Béla, Takáts Tamás, valamint egyedüli női előadóként Zséda.

A kiadvány előzménye egy angol nyelven írt dupla lemez, amely az Egyesült Államokban Utopia For Realists, Európában pedig Living In The Gap & Hungarian Pictures címen híresült el – ez szintén aranylemez volt és első helyen nyitott Magyarországon is.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×