INFORÁDIÓ
2023. január 31. kedd
Gerda, Marcella

örökbefogadás

ócsa

csecsemő

rendőrség

Adult and children hands holding paper family cutout, family home, foster care, homeless charity support concept, family mental health, international day of families

Magyar csecsemővel tűnt el a brit-afgán házaspár, a rendőrség eljárást indított

Infostart

Még tavaly, karácsony előtt tűnt el az az öt hónapos csecsemő, akinek a dabasi rendőrkapitányság elrendelte a körözését. Valószínűleg egy külföldi házaspár vehette magához.

Az augusztusban született Szabó Kitti eltűnése miatt a Pest vármegyei kapitányság folytat eljárást, a rendőrség honlapján is megjelent a körözés - járt utána a Magyar Nemzet.

Lapunk rendőrségi forrásokból úgy tudja, hogy az ügy hátterében egy gyámügyi eljárás áll. A csecsemőt egy külföldi pár – brit férj és afgán feleség – akarta örökbe fogadni. A csecsemő hivatásos nevelőszülőhöz került Ócsán, miközben elkezdődött a örökbeadási eljárás. A kislány vér szerinti édesanyja lemondott a gyermekről, a gyámhivatal pedig kiállította az örökbefogadáshoz szükséges papírokat.

A brit–afgán házaspár ezután jelent meg Ócsán, kikérte a gyermeket a kijelölt gyámtól, aki oda is adta nekik. Ezt követően viszont a külföldi pár a gyermekkel együtt eltűnt a hivatal látóköréből.

Állítólag a gyermek átadásához szükséges hivatalos eljárás valójában még nem zárult le – a titkos örökbefogadók meghallgatása ugyanis még meg sem történt az eljárásban –, vagyis a külföldi pár szabályellenesen vette magához a csecsemőt és vitte magával.

Ezért keresik most a rendőrök a gyereket. Egyelőre a brit–afgán pár ellen még nem adtak ki körözést, és a gyermeket átadó kijelölt gyám ellen sem indult semmilyen eljárás - írja a Magyar Nemzet.

Nyitókép: ThitareeSarmkasat/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018