eur:
368.88
usd:
344.78
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert
christmas candle burning in fir tree
Nyitókép: SilviaJansen/Getty Images

Emberéletekbe került a karácsonyi óvatlanság

A karácsonyi ünnep három napja alatt 368 helyen volt szükség a tűzoltók beavatkozására, egy ember lakástűzben, ketten szén-monoxid-mérgezésben vesztették életüket – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Az ünnepek alatt 99 esetben tűz, 269 esetben műszaki mentést igénylő baleset miatt hívták a tűzoltókat, 70 lakástűz történt ľ írta közleményében Mukics Dániel.

Közlése szerint hétfőn 106 helyszínen volt szükség a tűzoltók munkájára.

  • Reggel Kunmadarason egy 80 négyzetméteres lakóház nappalijában keletkezett tűz, az épület födémje is beszakadt. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak.
  • A Nógrád megyei Egyházasgergén ketten szén-monoxid-mérgezésben haltak meg, a holttesteket hétfő este találták meg a mentők. A Fő úti családi házban a tűzoltók magas koncentrációban mutatták ki a mérgező gáz jelenlétét. A szén-monoxid feltehetően az épület pincéjében üzemelő, vegyes tüzelésű kazán meghibásodása miatt keletkezett.
  • Délelőtt Budapesten egy XVIII. kerületi családi házban felrobbant egy gázkazán. Az épület támaszfalából kidőlt egy tíz négyzetméteres darab, négy embert a tűzoltók mentettek ki az erkélyen keresztül. Az épület lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.
  • Hódmezővásárhelyen egy hétvégi házban keletkezett tűz, az épület lakhatatlan lett.
  • Délután a salgótarjáni Karancs-kilátó környékéről érkezett segélyhívás, mert egy turistának megsérült a térde, és nem tudott lejönni. A tűzoltók egyórás keresés után megtalálták, lekísérték a kirándulót, és átadták a mentőknek.

Mukics Dániel az InfoRádió kérdéseire is válaszolt, a beszélgetés alább meghallgatható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

"Én vagyok az elnök, és ennek megfelelően adok utasításokat. Semmi ilyesmit nem tett Ukrajna. Soha nem cselekednék így" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij az Axel Springernek, a Politico anyavállalatának, adott exkluzív interjúban az Északi Áramlat ukrán hátterű felrobbantásával kapcsolatban, amelyről tegnap közölt új, minden eddiginél részletesebb információkat a Washington Post.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×