eur:
393.76
usd:
369.04
bux:
65811.63
2024. április 23. kedd Béla
A Jósa András Oktatókórház területén létesített, újonnan átadott óvoda tornaszobája Nyíregyházán 2018. március 26-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Meg is jelent a rendelet az óvodai és iskolai gyerekfelügyeletről

A lehetőséget szombaton jelentették be, most kijött a szabályozás.

A Magyar Közlönyben szereplők szerint a járvány harmadik hulláma miatt a tavaszi szünetig bezárt óvodákban és a távoktatásra átállított általános iskolákban a szülő vagy a törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

A kérelem beadása miatt nem muszáj bemenni, elektronikus úton is be lehet nyújtani.

A rendelet hétfőn lép életbe.

A kormány egyúttal a Közlönyben szereplő rendelet szövege szerint arra kéri a szülőket, hogy – bár az otthoni gyermekfelügyelet többletterhet jelent – csak a legszükségesebb esetben éljenek az iskolai ügyelet lehetőségével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×