eur:
395.73
usd:
367.09
bux:
65150.05
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az egykori Misina étterem épülete a pécsi tévétorony mellett 2016. november 7-én. Mintegy félmilliárd forintos fejlesztéssel megújul a Misina-tetőn található tévétorony és környéke. A tervek szerint az európai uniós forrásból 2018 februárjáig a tévétorony korszerű, LED-es megvilágítást kap, kilátószintje megújul, az építmény közelében információs központot, éttermet, jégpályát, minigolfpályát, játszóteret és parkolókat alakítanak ki, valamint utat, buszmegállót újítanak fel.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Szuper hely lesz a Pécs melletti hegytető - ha a nép is úgy akarja

Online szavazást indít a pécsi önkormányzat a baranyai megyeszékhely felett magasodó TV-torony környezetének fejlesztésével kapcsolatban - közölte a város.

A Mecsek 535 méteres, Pécs városközpontjától északra lévő Misina hegy csúcsán megvalósuló fejlesztésekkel kapcsolatban - emlékeztettek a közleményben - egyszer már kikérték a helyiek véleményét. Tavaly augusztusban nyílt ötletbörzét hirdetettek a pécsiek körében, hogy olyan beruházás "jöjjön létre, amely nemcsak folyamatosan vonzza a látogatókat, de gazdaságilag fenntartható és illeszkedik is a befogadó környezethez" - közölték. Az akkori öt legjobb ötletterv alapján készített el az önkormányzat három olyan koncepciótervet, amelyek formai és tartalmi szempontból is megfelelnek a pályázat előírásainak, továbbá tartalmazzák azokat az igényeket, amelyeket a pályázók megfogalmaztak - jelezték a közleményben.

E szerint a kedden elindult és egy hónapon át tartó lakossági szavazáson arról dönthetnek a pécsiek, hogy a Misina-tetőn mozgás- és túraközpontot, családcentrikus közösségi teret, vagy a Mecsek természeti erőforrásait bemutató korszerű kiállítóközpontot alakítsanak majd ki.

A közlemény alapján a három koncepciótervről a misinaotletborze.hu/szavazas weboldalon található bővebb információ, s szintén e felületen dönthetnek a helyiek online szavazás keretében a következő egy hónapban arról is, hogy melyik irányt támogatják. A szavazás után a legtöbb szavazatot elérő koncepcióterv tervezése és kivitelezése kezdődik meg - előreláthatólag 2022 tavaszán; a kivitelezés egy évet vehet igénybe - írták.

A fejlesztéseket koordináló Pécsi Városfejlesztési Zrt. honlapja szerint a területi- és településfejlesztési operatív program (top) előző városvezetés idején - 2016 végén - elnyert, csaknem 380 millió forintos keretéből fedezett beruházást százszázalékos támogatási intenzitás mellett valósíthatják meg.

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×