eur:
392.81
usd:
366.15
bux:
66822.17
2024. április 25. csütörtök Márk

Hatalmas hulladékáradat fenyeget minket – videó

A csapadékos időjárás miatt rémisztő szeméttengerré alakult a Latorca Munkács közelében. A Bodrogon át érkezhet Magyarországra a hordalék.

Épphogy elkezdődött 2021 és már teljes készültségben vannak a PET Kupa folyómentő akció önkéntesei. Munkács közelében a folyamatos esőzés következtében kialakuló árhullám nemcsak uszadékfákat, hanem hatalmas mennyiségű hulladékot indíthat útjára Szlovákián át Magyarországra, a Bodrogon keresztül. Legalábbis erről tanúskodik az a sokkoló felvétel, amely eljutott a PET Kupa szervezőihez – írja a folyók hulladékmenetesítését a zászlajára tűző szervezet közleménye.

A katasztrófafilmre hajazó videót látva azonnal akcióba léptek a folyómentők és biztatásukra az ukrán oldalon is elindult a szennyezett terület feltérképezése, ami nem egyszerű feladat, tekintve hogy a területet a szárazföld felől nem lehet megközelíteni.

A Latorca folyó jelenlegi állapota Munkács közelében... ? Ez a videó tegnap jutott el hozzánk és ma már ugrásra készen...

Közzétette: Pet Kupa2021. január 5., kedd

A PET Kupa mindenesetre felkészül az árhullámmal érkező hulladék fogadására és bízik abban, hogy nem lesz a segítő kezekre szükség. Figyelik a vízszint emelkedését és az időjárás-előrejelzést, valamint folyamatosan kapcsolatban állnak az Országos Vízügyi Főigazgatóság szakembereivel és a Bodrog menti települések önkormányzataival.

A céljuk az, hogy a 2020 szeptemberében tartott I. Bodrogi PET Kupa során megtisztított folyószakasz, valamint az alsóbb folyószakaszok állapotát megóvják. Ez nem lehetetlen küldetés, hiszen az elmúlt évek kitartó felső-tiszai folyótisztító munkájának már van látható eredménye, a régió ártereinek tisztasága jelentős mértékben javult.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×